lauantai 29. lokakuuta 2016

Maailmanparantajien korttipaja

Yksi elämän suurimmista lahjoista ovat ystävät. Moni osaa samaistua tunteeseen pitkistä ihmissuhteista, joissa pitkäkään välimatka tai aika eivät erota. Maailmanparantaminen jatkuu siitä mihin se viime kerralla jäi. Naurua höystää vitsit ja jutut vuosien tai jopa vuosikymmenten takaa. 


Ystäväni jo parin vuosikymmenen takaa saapui eilen korttipajaan. Joulukortit valmistuivat tänä vuonna ennätysajoissa, sillä olimme etukäteen päättäneet askarrella jotain yhdessä. Jotain sellaista mihin lapsetkin voivat osallistua. Esikoiseni ilahtuu aina vilpittömästi kummitätinsä näkemisestä. 


Ystävälläni on ihan järjettömän suuri sydän ja ystäväpiiri. Hän muistaa jokaista ja jokaisen. Olen joskus naureskellut, että hän ylläpitää yksinään Suomen postilaitosta pystyssä. Olin varannut meille korttitarpeita. Silti ei yllättänyt, että ystäväni saapui 'joulukansionsa' kanssa kassi täynnä vermeitä ja puhelin täynnä inspiraatiokuvia.


Yksi simppeleimmistä korttimalleista oli sormivärein tehtävä poro, jolle peukalonjäljen kuivumisen jälkeen lisättiin tussilla sarvet ja liimattavat möllösilmät. Erityisesti tytär innostui näistä korteista. Jos tarkoituksena on tehdä montakymmentä korttia ovat lapset tarvittaessa erinomainen apu!


Lapsien hommiin kuuluivat myös joulutarrojen kiinnittäminen ja lahjapakettien leikkuu. Narut voi piirtää tusseilla tai liimata pakettiin pienet rusetit.


Itse tykkäsin näistä simppeleistä kansikorteista. Valmiissa korttipohjissa oli kiiltelevät kohokuviot, joihin liimasin Dymolla joulutervehdyksen.


Ystäväni teki porokortit punaisiin pohjiin ja liimasi tarroilla hyvän joulun toivotuksen. Itse päädyin harakanvarpaisiin


Maailma on taas aavistuksen parempi paikka. 

Kirja-arvontaan voi osallistua vielä tänään. Kokeilkaa onneanne, jos ette ole vielä ehtineet. Arvontaan pääset tästä linkistä. 

Leppoisaa sunnuntaita!

SHARE:

25 kommenttia

 1. Tosi kivoja kortteja. Nämä vinkit tulivat todelliseen tarpeeseen, sillä nyt ei pyöri päässä ainuttakaan käyttökelpoista joulukortti-ideaa. Kun on vuosikausia lähettänyt itse tehtyjä kortteja, ei kertakaikkiaan voi mennä niitä kaupasta ostamaan. Ja 60 kortin teko vaatii jo hieman liukuhihnaelementtejäkin. Saisikohan niitä sinun lapsiasi lainaksi tarroja liimaamaan tai saksia käyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sama ja kannatan myös liukuhihna meininkiä. Tänä vuonna hyvän seuran siivittämä syntyi poikkeuksellisesti useampaa erilaista sorttia :D

   Ja lapset ovat niin loistavassa iässä. Äidin seura ja askartelu kelpaa vielä sekä taitoa löytyy jo. En usko, että tämä on kovin pitkään kestävä vaihe :D

   Poista
 2. Onpas söpöjä porokortteja, ja helppotekoisiakin vielä:)

  VastaaPoista
 3. Kivoja kortteja! Minullakin uudet mallit pyörii jo päässä, mutta en ole vielä innostunut värkkäilemään. Ensimmäisen joulupaketin tosin jo lähetin ulkomaille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta joulujuttuja on ihana jakaa pitkälle aikavälille. Osa lahjoistakin on jo hommattu. En tykkää ollenkaan joulun alle ajoittuvasta stressistä. Siinä kohtaa haluan keskittyä kynttilöihin, glögiin ja tunnelmaan.

   Poista
 4. Meillä sormenjäljistä tuli possuja =) Marsu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erittäin helppo, moneen taipuva ja käyttökelpoinen idea lasten kanssa askarteluun :)

   Poista
 5. Ihana kun lapset ja aikuiset saivat askarrella yhdessä! Kivoja kortteja :) Itse tykkäsin eniten poroista, joissa oli itse kirjoitettu teksti.

  VastaaPoista
 6. Mahtavia kortti-ideoita! Ja helppoja toteuttaa lastenkin kanssa. :D Kiitos, kun jaoit ideat!
  Maailma on aina parempi paikka, kun sitä saa vähän parannella rakkaiden ystävien kanssa <3
  Ihanaa sunnuntaita sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta some on mahtava, kun ihmiset jakaa ideoitaan. Sieltä löytyy mun mielestä paras inspis. Ja monesti niistä keksii jonkun erilaisen version itsekin :)

   Poista
 7. Joulukortit täälläkin jo mielessä :-)
  Hyvällä porukalla työ luistaa ja maailma parantuu...

  VastaaPoista
 8. Upeita kortteja ja tosiaan tuo sarjatuotanto on joskus ihan paikallaan. Kortteja en vielä ole alkanut tekemään, ajatttelin ensi viikolla, materiaalit on jo hyvissä ajoin hankittu, ideoita vielä kehittelen! Somesta tosiaan löytyy kaikkia kivoja ideoita virikkeeksi.

  VastaaPoista
 9. Eri kivoja 💕 Jo pelkät askartelumateriaalitkin hykerryttävät,
  kuten ekan kuvan narut :) Innostuin joulunpyhinä väsäämään
  kortteja muutamasta keksimästäni mallista, joten nyt on mistä
  ottaa, vaan mitäpä jos ryhtyisin nyt noista teidän porukan
  malleista pakertamaan vuoden 2017 kortteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välineet ja matskut pitää olla kunnossa. Tytär on tosi innokas askartelija. Varmaan myös siksi, että äidin materiaalivarastot ovat ehtymättömät :D

   Sä oletkin tosi ajoissa jos nyt jo seuraavan vuoden kortit väsäät :D

   Poista
 10. Kivoja kortti-ideoita. Tuon lahjapakettikortin taidan napata työpaikan korttipajaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi simppeli, mutta jotenkin kiva malli munkin mielestä. Tykkäsin itse ehkä enemmän piirretyistä naruista. Molemmat oli kyllä ihan hauskoja.

   Poista
 11. Kivoja kortteja, noi porokortit etenkin.

  VastaaPoista
 12. Kivoja kortteja. Yhdessä tehden kortteilu on varmasti hauskaa ja antoisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kivaa! Siinä hujahti viisi tuntia ihan heittämällä :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig