sunnuntai 17. syyskuuta 2017

Helppo suklaakakku

Helppo suklaakakku on mukava vierasvara jonka aineet meiltä löytyvät useinmiten valmina kaapista. Kaveriksi kakulle ostan kuohukermaaa, josta syntyy pehmoinen päällinen. Muuten kakku muistuttaa perinteistä kuivakakkua. 


Kakku on hyvin suklainen, joten marjat ja ilman lisättyä sokeria tai tomusokeria tehty suklaakermavaahto   tekee kakusta kevyemmän oloisen syödä. Mitä se ei tietenkään todellisuudessa ole. Kielen kakku vie onnistuneesti mennessään. Se sopii hyvin isommallekin porukalle, koska tätä riittää yksi pala.


 OHJE
 200 g voita
4,5 dl sokeria
3 kananmunaa
5dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1tl suolaa
1,5 dl kevytmaitoa
125 g tummaa suklaata

Päälle:
2 dl kuohukermaa
100 g tummaa suklaata


1. Kuumenna uuni 170 asteeseen ja voitele sekä jauhota korppujauholla 25cm:n rengasvuoka. 

2. Vaahdota sokeri ja notkistettu voi. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan puukauhalla kevyesti nostelle. Älä vatkaa enää tässä vaihessa. Rouhi tumma suklaa pieneksi ja lisää se maidon kanssa taikinaan. Kääntele ne kevyesti taikinan sekaan. Lusikoi seos lopuksi vuokaan. 

3. Paista kakkua uunissa 55-60 minuuttia tai kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista. 

4. Vatkaa kuohukerma ja sulata suklaa mikrossa. Sekoita hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon sekaan. Nostele vaahtoa kakun päälle runsaiksi kasoiksi ja lisää päälle marjoja makusi mukaan.



Nam! 

Ihanaa viikon alkua!

SHARE:

13 kommenttia

  1. Näyttää todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. suklaakakut on mun lemppareitani, huoks...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon aina rakastanut suklaakakkuja. Nykyään maku on onneksi hieman laveampi. Maailma kun on pullollaan herkullisia leivonnaisia ja kakkuja.

      Poista
  3. Wow, this chocolate cake looks so delicious!!! Have to try making it for my son's coming birthday. Thanks for sharing:)
    Henry

    VastaaPoista
  4. Herkullista ja helppoa. Kiitos reseptistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aika simppeli ja pomminvarma onnistuja. Tykkään tällaisista resepteistä, kun kokattavaa / leivottavaa on paljon ja jotkut jutut pitää tulla melkein vasurilla.

      Poista
  5. Nam, tätä täytyy kokeilla. Kiitos Kati!

    VastaaPoista
  6. Ai että! Varmasti ihanaa kakkua! <3 Minulle kyllä maistuisi, mutta leipomisen voisin jättää jollekin muulle. :D

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig