tiistai 5. syyskuuta 2017

Oleskelualueen syyskesä

Ruukkupuutarha ja köynnökset ovat taatusti nopein tapa luoda uuteen alueeseen puutarhan ja iän tuntua. Tuntuu kuin vierasmökin oleskelualue olisi ollut tällaisenaan jo monta kesää. Korkealle kohottavat jättiverbenat ovat olleet syyskesän suurin ilo. Kun kasvit ovat ottaneet mittaa on huonemainen tunnelma vain korostunut.


Pienikin katos pitää vettä jonkun verran mikä on mahdollistanut ulkona syömisen, vaikka vähän olisi ripsinytkin kesken aterian. Rottinkiset kalusteet ja pehmusteet on ollut huolettomampaa jättää taivasalle jopa tällaisena kesänä. Valkoinen purje on pitänyt istuinryhmän riittävän kuivana.Rakastan näkymää kohti vierasmökkiä. Metrejä pitkä perennameri polun varrella on aina elämys. Se tuntuu elävän koko kasvukauden omaa elämäänsä - värikin vaihtuu useaan otteeseen. 


Olen iloinen, että kiirehdin köynnösten istutusten kanssa heti kun pergola viime vuonna nousi paikoilleen. Ensimmäisen juurtumiskesän jälkeen kasvu on ollut nopeaa ja kärhötkin kukkivat jo upeasti. 
 

Viime vuoden aurinkoisen syksyn jälkeen huomasin odottavani tätäkin syksyä ihan uudella innolla. Valo on ihana, ilma kirpeä ja ulkona viihtyy pitkälle syksyyn, kun aurinko vain paistaa. Ruukkupuutarha on toistaiseksi ollut vielä upeaakin upeampi.
 

Nautitaan näistä! Ihanaa keskiviikkoa!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Kaunista ja vehreää :) Ja hieno tuo pergola! Meillä on ajatuksena tehdä "aamupalaterassille" samantapainen jonain kesänä.

  VastaaPoista
 2. Jatkuukohan piha ja parveke ohjelma v 2018? t.Jani-75

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei jatku. Toiveita kannattaa laittaa suoraan kanavalle :)

   Poista
 3. Voi kun kaunista! <3 Ihana oleskelualue. :)

  VastaaPoista
 4. Ruukkupuutarha pelastaa tosiaan monta hetkeä muutoin keskeneräisessä ympäristössä! Sun jättiverbenat on tosi tuuheita, omani ovat tänä vuonna ruukuissa jostain syystä vähän kituvia. Ei pitäisi, sillä ne kasvoivat kukintaan saakka terassin lämmössä.

  Ihan mahtava näkymä vierasmökkiin päin!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä erikoista, että en latvonut omiani ollenkaan koska olivat niin käkkäkän kokoisia ulos päästessään. Kastelu on ollut vähän sinne päin ja lannoitetta taatusti liikaa. Ensi vuonna uudestaan :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig