torstai 21. syyskuuta 2017

Pala keskikesää syyskuussa

Pelargonit alkoivat kukkia tänä vuonna vasta syyskesän puolella. Ja oi miten ne kukkivatkaan! En muista tällaista kukkavanojen määrää olleen ikinä. Parveke on nurinkurisen näköinen. Kuin pala keskikesää syyssävyjen keskellä.


Näitä pitäisi alkaa jo kantaa talvisäilöön, mutta en millään raaskisi. Onneksi parveke on melko suojainen ja paikka talon seinän vieressä hieman lämpöisempi.


 Yksi prinsessoista yllätti kaksivärisyydellään. Lajikkeen nimi on pudonnut matkan varrella, mutta joku kiva tämän piti olla. Se on yksi viime kevään messuostoksista. Mielenkiintoista nähdä jääkö se tuon väriseksi, jos selviää talven yli.


Minulla on tapana leikata kimppu kukkavanoista, kun kannan näitä talvisäilöön. Pelargoni kestää yllättävän hyvin maljakossa ja on melko veikeän ja romanttisen näköinen.


Talvetan pelakuut vierasmökissä ikkunan äärellä pienten rungollisten puiden kaverina. Talvi korjaa aina pari pelargonia mennessään, mutta suurin osa selviää onneksi kyllä.


Mitenkä teillä? Joko pelakuut ovat talvisuojassa?

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Ihanan näköistä!
  Meilläkin pelargonit kukkivat vielä täyttää häkää kuisteilla ja kasvarissa. En ole vielä vienyt niitä talvisuojaan. Yleensä jätän homman viime tippaan ja kiikutan niitä joku ilta suojaan, kun ensimmäisellä pakkasyöllä uhataan. Meille tänne mäelle tulevat pakkaset aika myöhään ja siksi uskallan vielä vähän viivytellä asialla.
  Ihanaista ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta ne on jotenkin ihan absurdin näköisiä, kun muualla on jo ihana syksyä. Mä en ikinä muista seurata säävaroituksia joten ehkä raahaan ne kohta puoleen.

   Poista
 2. Kaunista <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Musta olen onnistunut haalimaan vuosien varrella tosi kauniita lajikkeita. Pelakuissahan riittää :)

   Poista
 4. Sama juttu täällä, pelakuut ovat juuri vasta alkaneet kukkia. Ei tee mieli viedä niitä varastoon, mutta pakko kai se vähitellen on. Suunnitelmissa on muuttaa pelargonit viikonloppuna. Sadan pelakuun roudaaminen ei ole ihan pikku juttu autottomana, onneksi matka mökiltä kotiin on lyhyt ja siirtolapuutarhassa on suuret maitokärryt, jolla kuskata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo sulla onkin isoin urakka mitä tiedän. Tosi omistautunutta :D

   Poista
 5. Eihän niitä ihanuuksia vielä henno viedä mihinkään talvisäilöön! Minulla on kesäkodissa muutama iso pelakuuruukku ihan sinäänsä taivasalla ja uskon niiden pärjäävän. Jos ne paleltuvat se on tietysti harmi mutta mitään välivaihetta talvetukseen ei minulla maalla ole ja pimeä kellarikin tuntuu pahalta kasville joka on täydessä kasvussa.
  Täällä kotona lasitettu terassi suojaa pelakuita kuin myös muita kukkia ensimmäisiltä yöpakkasilta.
  Sinulla on tosi hyväkuntoisia ja kauniita pelakuita, eihän niitä vielä voi laittaa talvisäilöön.
  Nautitaan vielä kukkien kauneudesta ja nythän on luvattu lämmintä viikonloppua. 🌼 🌼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään vielä ole hennonnut. Onneksi nyt on luvattu lämmintä viikonloppua :)

   Poista
 6. Täydessä kukassa terasseilla ovat, ehdoton kesäkukkasuosikkini. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat kyllä munkin suosikki,vaikka muuten intoilen aika modernista ja hieman synkästä meiningistä.

   Poista
 7. Kasvihuoneessa edelleen, pitää kyllä seurata yölämpötiloja...

  VastaaPoista
 8. Täällä Rovaniemelläkin edelleen kesäkukat ovat parvekkeella täydessä loistossaan, samoin pelargoniat mökkiterassilla. Petunia-amppelikin vielä niin kauniina, etten ole hennonnut laittaa pois, vaikka pari kertaa olen jo asialle olen yrittänyt ryhtyä... Senetti-istus loistaa ja availee lisää uusia kukkia. Absurdiltahan kukat ruskan värisessä ympäristössä näyttävät, mutta ristiriitaa kestän yleensä siihen saakka kun pakkanen ryhtyy nipistelemään - silloin on aika lopullisen muutoksen, joka tuntuu sitten lopulta hyvin vapauttavalta! - Anne-Riitta

  VastaaPoista
 9. Eivät ole vielä ja saavat ollakin, kun lupasi komeaa säätä tulevälle viikolle. Kauniisti kukkivat pelakuusi, samoin täällä alkoivat kukkia vasta loppukesällä. Mikä ihmeen häiriö niillä lie ollut ;)

  VastaaPoista
 10. Pelakuut ovat vielä täydessä kukassa verannalla. Pakkasiin asti saavat olla siellä ja sitten taas kokeilen uutta talvetuspaikkaa. Viimeksi Mårbackat selvisivät hiensoti. Valkeat pelakuut ovat vähän hankalia talvehtimaan. Sinulla on niiiiin ihania kuvai blogissasi. Niitä on kiva lukea"! Lokakuisin terveisin Tuija

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig