perjantai 15. joulukuuta 2017

Jouluinen piparikranssi

Olen jo pitkään halunnut kokeilla piparikranssia. Itse kranssin valmistus on helppoa, koristelu jo hieman haastavampaa. Mahdollisuudet kuorrutuksen suhteen ovat moninaiset ja olen nähnyt näitä kransseja kaikessa kirjossaan nettiä selatessani.


Omaan kranssiini tarvitsin 500g piparitaikinaa (josta jäi hieman ylikin), leivontaliimaa, valmista sokerikuorrutetta ja valkoisa nomparelleja. Valkoiset pienet helmet ja lumihiutaleet toivat kivaa vaihtelua koristeluun.


Kaulitsin piparitaikinan levyksi ja leikkasin siitä vapaalla kädellä veitsen avulla ympyrän. Erikokoiset lautaset olisivat myös hyvä apu muodon hakemiseen. Sen jälkeen leikkasin sisärinkulan pois. Uuniin sujahti myös perinteisen piparin muotoisia pipareita sekä pieniä sydämiä. Kun piparit olivat jäähtyneet liimasin ne rinkulaan kahteen kerrokseen. Koristelin pipareista vain näkyvät osat (myös alemmasta kerroksesta). Piparikranssi pääsi kaunistamaan esikoisen synttärijuhlapöytää. Kranssista oli yllättävän helppo taitella paloja omalle lautaselle. Ei jäänyt kuin murut jäljelle.


Ihanaa ja lumista viikonloppua!

SHARE:

10 kommenttia

  1. Kyllä sinä olet taitava. Puutarhablogin rinnalle voisit perustaa leivonta- ja askartelublogin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mä tuupppaan kaiken tänne. Kätevämpää :D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Tosi kiva oli tehdä! Tässä yhdistyy kaikki kiva: leivonta, askartelu ja piirtäminen :)

      Poista
  3. Todella kaunis piparikranssi, ja niin oiva idea ja varmasti kiva toteuttaa :)

    VastaaPoista
  4. Onpa kaunis! Tosi kiva idea, ehtisköhän toteuttaa itsekin tommosen.. :)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen kranssi <3 - tunnelmallista joulun odotusta Sinulle !

    - Suvi -

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig