lauantai 30. joulukuuta 2017

jättineulepeitto

Joulun käsityö oli kaiken kiireen keskellä nopeasti valmistuva jättineulepeitto. Langat ovat odotelleet kutojaansa jo vuoden verran äitini luona. Meillä on aina yhteisiä käsityöprojekteja, ja lankakasa pääsi jotenkin unohtumaan muiden käsitöiden viedessä mennessään.


Halusin peitosta reilun sylipeiton, jota voisi pitää lämmikkeenä kotona töitä tehdessä. 24 silmukalla peitosta tuli 120 x 120. Äitini kokeili ensimmäisen version käsin kutoen niin, että silmukat oli pujotettu käsivarsiin. Lopputulos oli selkeästi löysempi kuin harjanvarsilla kuvan kudottu peitto. Harjoituslangaksi tilasimme jonkun edullisen sekoitelangan. Minusta tällä oli kätevä aloittaa. Myös fleece olisi hyvä vaihtoehto ensimmäiseksi kokeiluksi. Nyt uskaltaisin tilata jo kalliimman merinolangan projektia varten. Peiton kutomiseen kului noin kolmisen tuntia.


Kun peitto kotiutui aiheutti se hienoisen lumipalloefektin. Tiedättehän... ensin verhot ja päiväpeitto vaihtoon, pari uutta koristetyynyä ja tuoksukynttilät tunnelman mukaan. Meillä on ajan kanssa vaihtuneet melkein kaikki matot ja tyynyt Svaneforsin tekstiileihin. Siitä on hiljalleen tullut lempimerkkini.


Aurinkoista viikonloppua! Se on ihan juuri uusi vuosi.

SHARE:

8 kommenttia

 1. Oi, onpas ihanan uhkean oloinen peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ihmettele miksi nämä herättävät ihastusta. Tähän on tosi kiva kääriytyä!

   Poista
 2. Tosi kivan näköinen peitto! Itsekin olen näitä katsellut, mutta epäillyt niiden säilymista hyvännäköisinä kahden kissan taloudessa. Voisihan sitä silti kokeilla... Hyvää uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin ihan samaa usein, koska meillä on koira. Siitä huolimatta teen usein mitä huvittaa. Parsin ja korjaan perässä siellä missä koira kulkee. Voisin kyllä nähdä, että kissat rakastaisivat tällaista :D

   Poista
 3. Onpa hieno peitto! Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti se on mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli! Mä satuinkin jo lukaisemaan sen jo ennen tätä kommenttia. Katsotaan saanko aikaiseksi. Muistaminen on aina kivaa :)

   Poista
 4. Jopas on ihanan näköinen peitto. Jahka saan villasukat valmiiksi voisin tekaista tuollaisen. Tai voisihan sitä aloittaa tuohon rinnalle, ei olisi ensimmäinen kerta kun on useampi projekti yhtäaikaa tekeillä :D
  Ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Ihastuttava diy-juttu. Ollut ihan isot puikot kutoa siis.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig