maanantai 29. tammikuuta 2018

Helppo kotijäätelö

Kotijäätelön teko on superhelppoa, vaikka kotoa ei jäätelökonetta löytyisikään. Vain mielikuvitus on rajana sörsseleiden kanssa mitä jädeen voi upottaa. Tein viikonloppuna kahta eri versiota suklaajätelöstä: Laktoosittoman ja maidottoman. 


Netistä löytyy useita eri jäätelöohjeita, mutta tässä simppelit muunneltavissa olevat perusohjeet näihin kahteen. 

Laktoositon kotijäätelö:
5dl kuohukermaa
1tlk kondensoitua (sokeroitua) maitoa. 
1 tl vaniljasokeria 
Suklaata maun mukaan. Tähän jäätelöön meni yksi pieni levy.

Maidoton kotijäätelö
1 prk Oatly vanilijakastike 
maidotonta suklaata puoli levyä


Vatkaa kermasta vaahto. Lisää sokeri ja kondensoitu maito joukkoon vatkaten. Kaada sekaan lopuksi rouhittu suklaa. Kääntele joukkoon. 

Tein maidottoman jäätelön samaan tapaan. Vatkasin vaahdon ja lisäsin suklaan. Molemmat jäätelöt saavat tekeytyä rauhassa pakastimessa. Jäätelöä ei tarvitse käydä sekoittamassa välissä. Sitten vain tötteröön tai suuta kohti.


Makeaa viikonalkua!

SHARE:

5 kommenttia

 1. Minä olen myös tehnyt kondensoidusta maidosta jäätelöä. Hyvää tuli! Olen soseuttanut mm. banaanin sinne tai laittanut lakristajauhetta.

  VastaaPoista
 2. Minä kuulin että laktoositonta kondensoitua ei ole. Mutta sen voi itse tehdä . Kysyin sitä Tarun Taikakakut sivuilla ja hän antoi ohjeen.

  VastaaPoista
 3. En ole tiennytkään että jäätelöä voi tehdä ilman jäätelökonetta. Näyttävät niin hyviltä että noitahan pitää kokeilla. Kondensoitua maitoakin on kotona valmiina.

  VastaaPoista
 4. Näyttää niin herkulliselta!
  Meillä on jäätelökonekin, mutta se on ollut jotenkin tosi vähällä käytöllä. Täytyykin kaivaa se esiin tai sitten kokeilla tätä sun reseptiä. Kuulostaa yksinkertaisemmalta, kuin koneella tehty. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 5. Kyllä näyttää niin herkulliselta, että joutuu testaamaan. Kiitos ohjeista, terkuin Suska.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig