maanantai 26. maaliskuuta 2018

Pääsiäisoksat

Niin ihania kuin pikkunoitien värikkäät vitsat ovatkin, ei meillä niitä sisällä voi pitää. Pajunkissat ovat allergisen perheemme päänvaiva. Surukseni en voi myöskään tuoda koivunoksia sisään hyödettäväksi. Olen kehittänyt niiden tilalle muita ihania pääsiäiskoristeita. Hyödän joka vuosi herukan ja hedelmäpuiden oksia. Tänä vuonna halusin kuitenkin jotain uutta.


Naapurin pihassa kasvaa valtava onnenpensas. Sain napsia sieltä muutamia oksia kotiinviemisiksi. En ollut tajunnut aikaisemmin kuinka hyvänmalliset pensaan oksat ovat. Juuri täydelliset oksakulmat ja kuoren sävy. Keksin lisätä oksiin maltillisen sävyisiä höyheniä. Nämä ovat niin kauniit juuri tällaisenaan. Oksat pullistelevat nuppuja sisään päästyään. Pääsiäiseksi on odotettavissa kauniita keltaisia kukintoja. Tuskin maltan odottaa!


Ihanaa pääsiäisviikkoa!

SHARE:

16 kommenttia

 1. Voi miten suloiset! Mä hankin kanssa "maltillisen" värisiä höyheniä ja ajattelin joihinkin oksiin niitä kiinnittää. Täytynee lähteä naapureiden pihoja koluamaan, jos onnistaisi löytää tuota onnenpensasta:) Ehkäpä istutankin sen omaan pihaan jahka lumet häipyy:)) Kivaa pääsiäisviikkoa teidän koko poppoolle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herukan tai hedelmäpuun oksat toimii hyvin. Kokeile niitä :)

   Poista
 2. Kovin hillittyä ja tyylikästä! Minä saksin eilen hiukan omenapuuta ja otin muutaman oksan maljakkoon. Toivottavasti kukat aukeavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaiset iisimmän väriset sopii mun pirtaan paremmin :D

   Poista
 3. Oi, miten kauniita oksia ja mitä mainioin ajatus! Onnenpensas on ihana! Meillä on tänä vuonna pääsiäisoksina lehtikuusen oksia - ei niinkään allergian takia vaan vaihtelun vuoksi. Nyt sitten jännitetään, josko oksat ennättävät vihertää pääsiäiseen mennessä :)

  Hyvää pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat myös ihania oikeastaan milloin vain. Niitä vaan saa niin harvoin. Tähän aikaan vuodesta sitä tosin on pähkinöinä ihan mistä vaan mikä vähänkin vihertää :D

   Poista
 4. Höyhenillä saa mukavia koristeita ja näyttäviä oksia koristeeksi. Oikein hyvää pääsiäistä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oksat puhkesivat päivän aikana täyteen kukkaansa. Ihan mielettömiä!

   Poista
 5. Nuo on varmasti tosi passelit ja kauniit pääsiäisoksat kukkiensa kera! Mä otin syreeninoksia maljakkoon pajun sijasta vihreyden kaipuussani. Hyvää pääsiäisviikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syreeniä en olekaan kokeillut. Mustaherukan tuo sisälle sen hyvän tuoksun vuoksi. Kaikki pienet juuri puhjenneet lehdet ovat kyllä kauniita.

   Poista
 6. Ihanat!
  Nuo muuten tekevät juuriakin aika herkästi, jos haluat ihan oman pensaan kasvattaa.
  Mä kävin kerran leikkaamassa asiakkaani onnenpensasta. Ystävällinen asiakas tyrkkäsi osan oksista mulle kotiin viemisiksi. Tökin ne suoraan maahan ja siihen sitten juurtuivat. Nyt mulla on metsänlaidassa oma oksakasvattamo. 😊
  Kivaa pääsiäisen odotusta! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä vinkki. Mä mietinkin, että jonnekin tontin laitaan tämä ois ihan pätevä pensas ja saisi omat oksat joka pääsiäiseksi :)

   Poista
 7. Oi miten kauniit onnenoksat nuppuineen.
  Täytyykin mennä katsomaan mitä meidän pihasta löytyy 🌿
  Mukavaa pääsiäisviikkoa !

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig