tiistai 13. maaliskuuta 2018

Tuolien uusi elämä

Keittiö on viime päivinä ollut kovassa käytössä. Uusi ja entistäkin suurempi keittiön pöytä on nähnyt kahvivieraita, leivonnaisia, yhdet kukkakuvaukset ja rutkasti kuvitustöitä. Iso pöytä on tällaiselle kotityöläiselle pakollisuus. Lisäksi sen ympärillä on ihana istua isommallakin porukalla. Ihanat mustaherukkamarengit ovat parasta mitä tiedän tällä hetkellä. Ohje näihin herkkuihin löytyy meidän uudesta Juhlapuutarha-kirjastamme, joka pitäisi olla kaupoissa ihan näinä päivinä. 


Olen ajan kanssa hamstrannut pöydän ympärille yhteensopivia kirppistuoleja. Pinnaltaan rapistuneet pinnatuolit eivät paljon maksa. Parhaimmillaan olen saanut niitä ilmaiseksi. Olen iltapuhteina hionut tuoleja ja maalannut ne. Hyvää jälkeä syntyy, kun alle laittaa pohjamaalin. Lopputuloksena on pitkään hyväkuntoiset tuolit. Kokeilin ensimmäistä kertaa kalkkimaalia, joka oli tosi kiva tuttavuus. Maalaan näillä taatusti jatkossakin.


Edulliset kalkkimaalit löysin Tokmannilta. Värisävyjä oli ainakin lähimyymälässä useita. En osaa verrata maalia muihin kalkkimaaleihin. Paljon maaleilla lätränneenä, ne toimivat mielestäni hyvin. Sävyjä oli valkoisen lisäksi useita. Suurin osa oli harmaan ja beigen värimaailmaa, mutta löytyi sieltä onneksi vähän jotain pirteämpääkin. 


Nimittäin vaaleanvihreää. Yksi tuoli on nyt hieman iloisemman näköinen. Suloinen kuin karkki! Mitä mieltä olette? Hitti vai huti? Meille sävy on melko pastellinen. Onneksi aina voi maalata päälle jos kyllästyy. Vinkatkaa ihmeessä, jos tiedätte mistä saisi pirteän kirkkaan keltaisen kalkkimaalin mieluiten jostain edullisemmasta sarjasta. 


Reipasta keskiviikkoa! 

SHARE:

11 kommenttia

 1. Ihanan pirteä lopputulos! Tykkään myös tuosta karkkituolista.
  Tuli ihan kevätfiilis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin keväinen munkin mielestä. Yksi vihreä tuoli pitää hortonomilla olla :D

   Poista
 2. Onhan tuo vaaleanvihreä tuoli aivan ihana väriltään!Kalkkimaalia en ole kokeillut,monesti on käynyt mielessä testata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaalit ovat olleet iät ajat munkin kokeilulistalla ja nyt ihmettelen miten en ole aiemmin näillä maalannut. Ihana jälki ja helpot työstää.

   Poista
 3. Onhan tuo vaaleanvihreä tuoli aivan ihana väriltään!Kalkkimaalia en ole kokeillut,monesti on käynyt mielessä testata.

  VastaaPoista
 4. Kaunis karkkituoli! Meillä on karkkituolit keittiössä: lila, vaaleanpunainen, turkoosi ja vaaleanvihreä. Pöytä on valkoisella kalkkimaalilla maalattu. Aika söpöt ovat.

  VastaaPoista
 5. Kauniit tuolit.
  Kalkkimaalit ovat kyllä hyviä käyttää kun levittyvät tasaisesti.

  VastaaPoista
 6. Nuo marengit vaikuttaa kerrassaan herkullisilta. Pitänee siis ostaa kirjanne. ;) Veikkaan, että siitä löytyy paljon muutakin ihanaa! Minusta tuo karkkituoli on oikein soma, tosin omaan makuuni se voisi olla vielä jopa hieman vaaleampi.

  VastaaPoista
 7. Upean keväinen lopputulos ja sopii tuollaiselle puutarhaihmiselle kuin nappi. Oi onnea uudesta kirjasta <3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig