lauantai 19. toukokuuta 2018

Ohje helppoon köynnöstukeen

Helppo köynnöstuki syntyy trikookuteesta. Et tarvitse kuin sakset ja sorminäppäryyttä. Tykkään kehitellä näitä käytännöllisiä diy-juttuja, jotka ihan oikeasti päätyvät käyttöön. Laitetaan vinkki jakoon. Parhaiten tuki sopii paikkaan jossa on kaide ja katos. Mikään ei estä tekemästä tästä koko pitkää versiota maasta kattoon saakka. Ohje on helposti muunneltavissa. 


Tarvitset 5 samanmittaista trikookudepätkää. Solmi umpisolmulla ensimmäisen narun pää ylös katon rajaan. Itse kiepautin narun kattorakenteen palkin yli, mutta yhtä hyvin narun voi sitoa vaikka pikku nauloihin. Kiinnitä narun toinen pää alas kaiteeseen. Tarkista, että naru kulkee suorassa. Sido 4 muuta narua samalla tavalla. Hyvä etäisyys on noin 15 senttiä. Pingota narua aika napakalle. Trikookude on hyvin venyvää. 


Kun sinulla on 5 ylhäältä alas kulkevaa narua, aloita poikittain sitominen. Sido narun toinen pää vasempaan laitaan kahdella umpisolmulla. Jatka sitomista vasemmalta oikealle. Tarkista, että poikkinaru on suorassa. Trikookude pysyy hyvin paikoillaan, mutta solmut siirtyvät, kun liikutat niitä varovasti. Älä pingota poikkinarua. Lopputulos on silloin siistimpi ja verkko ei vedä vinoon. Jatka samalla tavalla alhaalta ylös asti. Valmis tuki on verkko, jossa on noin 15 x 15 cm silmäkoko. Siisti tuki leikkamalla solmujen ylijäämäpäät 


Verkkoon oli helppo ja mukava pujotella iso kelloköynnös, joka latvomisesta huolimatta ylsi jo kattoon asti. Verkko tuntui käytössä hyvin pitävältä. Uskon, että teen näitä myös jatkossa. 


Aurinkoista sunnuntaita!

SHARE:

21 kommenttia

 1. kiitos, tämä on hyvä vinkki!

  VastaaPoista
 2. Näppärä idea, kiitos sen jakamisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin toimii. Mielenkiinnolla odotan miten kasvin kasvava paino vaikuttaa verkon muotoon.

   Poista
 3. Hei, kiitos, tämä idea tuli tarpeeseen. Taidan kokeilla kelloköynnökseen tai kärsimyskukkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kärsimyskukka on niin upea! Ei olekaan ollut meillä aikoihin!

   Poista
 4. Jahas, taidankin hetimennä kellariin kaivelemaanmatonkuteita esiin ;) Kiitos vinkistä. Täälläkin kelloköynös kasvaa silmissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on trikookudetta aina. Ostin ekaa kertaa ihan vain kun vaikutti niin kivalta. Ilmeisesti en ole ainoa. Milloin mihinkin olen keksinyt käyttää :D

   Poista
 5. Kiva idea! Täytyykin kokeilla hyasinttipavuilleni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä mulla ei olekaan koskaan ollut. Ajatusta pidemmälle en jostain syystä ole päässyt.

   Poista
 6. Hei toihan on kiva idea! Mahtava kelloköynnös jo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä latvoin tänä vuonna kaikkia taimia. Nämä oli kyllä jo mullekin ihan ennätys-isot.

   Poista
 7. No onpa tosiaan näppärä vinkki! Jotenkin olen aina ajatellut, että tuen pitäisi muka olla jotain "jäykkää" materiaalia. Enkä edes tiedä miksi :).

  Mulla on Kekkilän jalallinen viljelylaatikko terassilla, ja kasvattelen siinä yrttejä, mutta laatikossa on myös sellainen köynnöstukiseinä, jolle en ole keksinyt mitään käyttöä, kun olen ajatellut, että pitäis olla joku syötävä juttu, mutta nyt kun näen ton sun kelloköynnöksen, niin voishan se tosiaan olla joku muukin. Taas sitä oppii uutta, kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta mun tekstistä sai sen kuvan, että aion syödä sen köynnöstuen :D, mutta tarkoitin, etten ole osannut hahmottaa siihen yrttien kaveriksi muuta kuin jotain syötävää kasvia kiipeilemään..

   Poista
  2. Juuri näin! Jos tehdä kokonaan keittiöpuutarhahenkisen istutuksen yrteillesi niin tuoksuherne, ruusupapu ja köynnöskrassi ovat ne tyypillisimmät keittiöpuutarhan köynnökset. Mä tykkään kyllä myös sekoitella koriste- ja hyötykasveja. Noi edellä mainitut köynnökset tulee suorakylvönäkin hienosti. Erityisesti krassista on aivan upeita viinin- ja lohenpunaisia ja valkoinen. Siis muutakin kuin se perinteinen kirkkaanoranssi.

   Poista
 8. Onpas näppärä!
  Huikeita kuvia tuolla edellisissä postauksissa :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos paljon ideasta! Kello läheni jo ilta yhtätoista, kun kieputtelin ontelokudetta terassille🤗. Valkoista ontelokudetta löytyi vanhoista kätköistä ja nyt sille löytyi ihan uutta käyttöä! Sovelsin tätä vinkkiä vähän erilailla. Ehkäpä saan aikaiseksi postauksen siitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tee ihmeessä postaus! Haluan tietenkin nähdä :D Mulla alkoi jo solmiessa laukata mielikuvitus mihin kaikkiin malleihin toi tuki toimii. Olen niin iloinen, että jätin viime hetkellä sen puisen hökötyksen kauppaan. Narut on niin paljon sirommat. On myös kiva tuoda tekstiilimateriaalia ruukkupuutarhaan. Se pehmentää niin älyttömästi ilmettä.

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig