perjantai 28. syyskuuta 2018

Keittiöpuutarha kukassa

Keittiöpuutarha kukkii pitkälle pakkasten tuloon asti. Vaikka osa laatikoista ammottaa osittain tyhjyyttään, ja osa kehäkukista on ehtinyt jo kukkia ohi, on yleisilme vielä ihanan kukkaisa. Syysvalo on pehmeä ja aurinko paistaa alhaalla. Tähän aikaan vuodesta jokainen lämmin aurinkoinen kukkapäivä on mahdollisesti vuoden viimeinen. Ja juuri niinä viimeisinä päivinä syntyvät usein vuoden kauneimmat kuvat. Taidan joka vuosi kuvata samat kehäkukat, neidonkukat ja laventelit. Mutta ei näihin kyllästy koskaan.Minulla oli ajatuksissa siivota keittiöpuutarha talvikuntoon viikonloppuna. En tiedä raaskiiko kuitenkaan. Tai jos tyhjentäisi kaiken muun paitsi kukat. Siitä päästäänkin aiheeseen laventelit. Olen kuullut kokemuksia, joiden mukaan laventeli ja tähkälaventeli on saattanut talvehtia, kun ne on valeistutettu keittiöpuutarhan laatikkoon ja suojattu havuilla. Aion kokeilla tätä. Minulla on laventeita joka vuosi useita ja varsinkin isot taimet ovat melko tyyriitä. Kaikki positiiviset kokemukset ovat erittäin tervetulleita. Oletteko te onnistuneet?


Aurinkoista ja ihanaa viikonloppua!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Keittiöpuutarhan kukat ovat niin kauniita ja ilman niitä keittiöpuutarhasta puuttuisi jotain.
  Minä olen kuvannut kehäkukkiani pitkin kesää, melkein joka käänteessä. Ne ovat jotenkin niin valokuvauksellisia. Ehkä siksikin, että katselevat ylöspäin, eivätkä nuoku alaspäin. Ei tarvitse kuvaajan maata maassa. ;)
  Minulla yrttinä ostettu laventeli on talvehtinut ja kasvanut maassa monta vuotta, mutta tähkälaventelia en ole saanut talvehtimaan.
  Oikein kaunista viikonloppua, kylmyydestä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilen nyt samalla, kun siivoan keittiöpuutarhan. Multa on pehmeää ja tilaa riitää. Ei siinä menetä mitään.

   Poista
 2. Jep! Olen jo noin 10 vuoden ajan onnistunut taledittamaan laventelini juuri noin kuin kerroit, paitsi etten ole edes havuilla peittänyt. Nyt ovat jo melko puutuneita ja isoja pehkoja ja vaativat tosi ison ruukun. Kannattaa kokeilla!

  Ihania matalan auringon kukkakuvia!

  - Elma -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mahtavaa! Tämä on juuri blogien maailmassa parasta. Tosi rohkaisevaa. Kokeilen ehdottomasti :)

   Poista
 3. Todella hienoja kuvia kyllä! Itsellä puutarhassa on jo kaikki kukat lakanneet kukkimasta ja rupeaa näyttämään muutenkin aika harmaalta muutenkin. Juuri eilen olin viimeistelemässä haketuksia istutuksien alle, että ei tarvitse sitten ensi keväänä hoitaa sitä.

  VastaaPoista
 4. Ah onpas teillä pysynyt pitkälle syksyyn todella ihanan näköisenä teidän puutarha. Mekin olemme tässä juuri kesän kynnyksellä rakennellut puutarhaamme uuteen uskoon, mutta pakko myöntää, että projektin laajuus yllätti minut. Olen myös huomannut, että yllättävän paljon joutuu ylläpitämään myöskin eli kastelemaan ja kitkemään. Toki lopputuloshan on todella mukava silmälle. Tuohan olisi juu mielenkiintoista tietää, saako niitä laventeileita talvehtimaan loppujen lopuksi.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig