lauantai 16. helmikuuta 2019

Koristele kukilla

Aidoilla kukilla koristeltu kakku on varmasti yksi kesäisimpiä asioita, mitä ajatella saattaa. Tuoreita syötäviä kukkia on tarjolla vain rajatun ajan. Toivoisin, että muistaisin ja malttaisin tehdä ainakin pari kukkakakkua ensi kesänä. Vesi herahtaa samantien jo pelkkää kuvaa katsoessa. Aidoista mansikoista tehty jäätelökakku, joka on kuorrutettu kukilla. Voi tule jo kesä. Tämä ajatus on käynyt mielessä lukemattomia kertoja. 


Kukilla voi koristella niin monia asioita. Sadonkorjuukoriin olen laittanut rennommin myös ei niin syötäviä kasveja. Hedelmät ja marjat tulee pestyä joka tapauksessa ennen kuin ne menevät suuhun.


Ihastuin kukkakakkuihin palavasti, kun teimme teimme Juhlapuutarha-kirjaa. Ajatuksen siivittämänä istutin monta erilaista pensasruusua tontin vapaalle laidalle. Koska mikään ei ole kakkukukkana näyttävämpi kuin ruusu. 


Pidän vaaleanpuna-violetti värimaailmasta eniten. Yllättävän raikas on myös keltaisten samettikukkien ja orvokkien kuorruttama hekkulautanen. Ensi kesänä ainoa tehdä valkoisen kakun juhannusruusuista. 


Kukkakakut tarjoillaan meillä poikkeuksetta ruusukuppien kanssa. Harvakseltaan käytössä olevat astiat on ihana kaivaa esille kahvihetkeen. Jotenkin tuntuisi haaskuulta juoda kahvit arkisemmista kupeista, kun tarjolla on jotain näin ihanaa.


Ensi kesänä meillä kasvaa kakkuja varten samettikukkia, verenpisaroita, orvokkeja, laventelia, minttua, ruusuja, ruiskaunokkia ja kehäkukkia. 


Onko teillä hurahdettu syötäviin kukkiin? Mitä teidän suosikkiyhdistelmät ovat? Innolla kasvatan listaani, jos saan hyviä vinkkejä.
Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ajatella, minä en ole koskaan koristellut mitään syötävää kukilla! Tähänkin voisi tehdä muutoksen.

    VastaaPoista
  2. En oo minäkään koristellut kakkuja kukilla.. Aivan ihanan näköisiä kuvia sinulla.. Upeita!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig