lauantai 2. helmikuuta 2019

Luopumisen ja valinnan vaikeus

Vaikka olen perusluonteeltani melkoinen hamsteri tavaran suhteen. Pidän kirppareista  ja tavaroista joilla on tarina. Olen aina käynyt kaappeja läpi tasaisin välein. Järjestän, lajittelen, pesen hyllyjä ja luovun turhasta. Viimeiset pari vuottaa tahti on ollut löysempi ja se on todella kostautunut. Olen kaappeihin tunkija ja todennäköisesti maailman nopein sotkija. Tässä on varmasti joku mystinen kauhun tasapaino, joka minuun on rakennettu. Sotken ja siivoan yhtä tehokkaasti. Olen niitä ihmisiä, jotka mielellään siivoavat kaappinsa jouluksi ja viettävät pyhät siellä. Joten... tartuin asiaan ja aloin käydä kaappeja läpi. Ajattelin pitää tahdin rauhallisena ja ilahduin jo pelkästään siististä siivouskomerosta.  


Rakastan vanhoja tavaroita ja olen muistoihin takertuja. On ollut lohduttavaa, kun ystäväpiiristä löytyy toinen vähintään yhtä paha (ellei pahempi) romuroosa. Kun hänkin herätti sisäisen KonMariansa, mietin, tarvitsenko minäkään näin paljon tavaraa? En ole ikinä ollut naapurikade ihminen. Tiedättehän... aidan takana oleva vasta leikattu nurmi ja uusi auto. Olen täysin immuuni niille. Mutta siivoamiseen minut on helppo huijata mukaan. Joten hellurei, täältä tullaan askartelukaapit, lasten huoneet ja työhuoneen hyllyköt. Pala kerrallaan aion syödä tämänkin norsun, vaikka menisi vuosi. Tällä kertaa lupaan tarttua varovasti myös niihin sentimentaalisiin tavaroihin.  


Onko KonMari puraissut teitä? Lupaan myös tarkastella kulutustottumuksiani. Onneksi en luuhaa kaupoissa. Kirpparit ovat paheeni. Jatkossa harkitsen vielä tarkemmin tarvitsenko uutta tai vanhaa tavaraa. 

SHARE:

15 kommenttia

 1. Voimia ja iloa kaappien perkaukseen :) Täällä voi käydä halutessaan katsomassa vinkit, jos haluaa kierrättäessään ja kaappeja karsiessaan tehdä samalla hyvää. Oikein mukavaa talven jatkoa! https://tuuletuksiajantunen.blogspot.com/2019/01/miten-paasta-eroon-turhasta-tavarasta.html

  VastaaPoista
 2. Vanhin lapsi sai nyt viikonlopun aikana meidät vanhuksetkin innostumaan konmarittamisesta. Oli omassa kodissaan siivonnut ja täällä käydessään viikkaili minun t-paitani uuteen uskoon. Siitä se sitten lähti. Juuri äsken katselin Netflixistä KonMaria ja Mies hääräilee tuolla vaatekaappinsa kimpussa.
  Meillä ei ole mitään hirveää tavaramäärää ja muutenkin olemme jo pidemmän aikaa yrittäneet elää filosofialla osta vain jos ihan oikeasti tarvitset. Ei siis tarvitse tehdä mitään valtaisaa karsintaa, mutta siivoaminen ja järjestäminen on kyllä paikallaan.
  Mietin tuossa samalla kun katselin sitä KonMaria, että ajattelevatko ihmiset ollenkaan siivotessaan ja poisheittäessään (roskiin tai kierrätykseen) sitä rahamäärää mikä niihin on mennyt, eli siivotessa heitetään tavallaan samalla valtava määrä rahaa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa, että meni noin päin. Milleniaalit on kyllä harkitsevampia kuluttajia. Voi kun joku viikkaisi munkin t-paidat :D luulen, että moni miettii juuri sitä rahaa mikä kamoihin on mennyt. Siksi niitä ei raskita myydä tai kierrättää. Tv-ryhmän painostuksessa se on helpompaa.

   Poista
 3. Kyllähän se raha on mennyt jo siinä vaiheessa, kun sen tavaran on hankkinut. Ei sitä saa kokonaan takaisin millään. Jos myy, pienen osan. Ei se myöskään takaisin tule hilloamalla tavaraa kaapissa (vuosikausien päästä se ei ole antiikkia, se on vain vanhaa).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se juuri on. Ei ne kamat hilloamalla kivemmiksi muutu. Tai housut suuremmiksi :D

   Poista
 4. Minulla on hyvin samanlaiset mietteet, tarkoitus on tänä vuonna hoitaa kuntoon ne askartelukaapit, lasten pelivarastot ja herraties mitkä kasat. Ajattelin inspiraatioksi katsoa sen Marie Kondon uuden tv-sarjan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri nuo kuulostaa niiltä pahimmilta. Ihan samoja ne on meilläkin. Herraties mitä kasoja kuvaa asiaa oikein hyvin :D

   Poista
 5. No tämä asia kolkuttaa tska raivossa, mutta mutta... olen työntänyt sitä eteenpäin ja päättänyt tarttus haasteeseen sitten kun talo on valmis. Sinne ei tuoda epämääräidiä laatikoita tavaraa! 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutto on mitä parhain syy ja hetki käydä kaikki epämääräiset laatikot läpi. Tsemppiä rutistukseen!

   Poista
 6. Hyviä päätöksiä! Mulle kaappien tyhjennyt ei ole ollenkaan luontaista toimintaa. :D Yritän opetella. Valkeita talvipäiviä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaatko sä aina isomman kaapin? :D Tsemppiä opetteluun, se on oikeasti kivaa, kun vauhtiin pääsee :)

   Poista
 7. Olen jo pari vuotta ajatuksissani käyny kaappeja ja komeroita läpi kovalla kädellä. Toistaiseksi tehtynä vasta vähän, mutta kumminkin jotain. Just ne saadut tavarat/lahjat ym. on vaikeita hävittää/viedä kiertoon.
  Olis ihanaa kun hyllyillä olis tilaa... ja sitten sinne tunkis kiirreessä roinaa piiloon. Huokaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän olla kiitollinen jokaisesta siivotusta kaapista, oli tahti miten hidas hyvänsä. Ja kyllä osasta lahjoista raaskii luopua. Ne on ilhaduttaneet jo hetken. Kaikken mieleisimmät säästän.

   Poista
 8. Härliga bilder och så glad man blir för gula tulpaner!
  Kram från Titti

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig