perjantai 22. tammikuuta 2021

Helppo linssi - kikhernekeitto

Helppo ja mausteinen linssi-kikhernekeitto on kevyt, mutta täyttävä kasviskeitto, josta ei proteiinia puutu. Keitto sopii hyvin niin kasvisruokavalioon kuin keventäjälle. Maukas kasviskeitto on laktoositon ja gluteeniton. 

RAAKA-AINEET:

2 rkl kookos- tai oliiviöljyä
2 tl kurkumajauhetta
2 tl paprikajauhetta
2 tl korianterijauhetta
2 tl valkopippuria
kokonainen punainen chili (tai kaksi)
n. 10 cm pala inkivääriä 
1-2 rkl suolaa (maista!)
800 g tomaattimurskaa (Mutti)
1,1 l vettä
3 dl punaisia kuivia linssejä 
380 g tarjoiluvalmiita kikherneitä
puntti sileälehtistä persiljaa 
2 dl kookoskermaa 
lime

Tarjoiluun:
lime ja tuore korianteri



OHJE:

1. Huuhdo linssit ja kikherneet huolellisesti kylmässä vedessä, ja laita ne sivuun odottamaan. 

2. Lorauta öljy kattilaan ja sekoita joukkoon kurkuma, paprikajauhe, korianterijauhe ja valkopippuri. Pilko pieneksi myös chili ja inkivääri ja sekoita ne joukkoon. Anna ainesten maustua hetken aikaa miedolla lämmöllä, mutta älä anna ainesten ruskistua.

3. Lisää joukkoon vesi ja tomaattimurska. Anna kiehua. 

4. Lisää joukkoon linssit ja kikherneet sekä hienonnettu persilja, ja anna keiton kiehua 30 minuuttia. 

5. Lisää lopuksi joukkoon kookoskerma ja puristettu limen mehu. Anna keiton hautua vielä 5 minuuttia miedolla lämmöllä. 


Tarjoile keitto limelohkojen ja tuoreen korianterin kanssa. Keitto toimii hyvin myös sosekeittona, jos haluat surauttaa ainekset sileäksi. Pidän itse siitä, että keitossa on tällainen suutuntuma, koska se tuntuu näin ruokaisammalta. Mieheni maustaa oman keittonsa lisäksi tabascolla. 










Ihanaa viikonloppua!


SHARE:

1 kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig