sunnuntai 17. toukokuuta 2015

VAUHTIA RIITTÄÄ


Täällä on käynnissä kilpajuoksu kevään kanssa. Kauden isoimmat mullistukset tehdään nyt, kun taimet ovat vielä pieniä ja intoa intoa riittää. Uusia istutusalueita syntyy ja taimia jaan niin vauhdilla, kuin suinkin kykenen.


Jotta homma ei olisi liian simppeli, niin ohessa pitää rakentaa uusi jätti-iso lehtikomposti. Täällä sitä siis tehdään mökin ja parvekkeen remppaa ja temmotaan pihassa. Kohtuu komeaa jälkeä syntyy.


Kun mökin ikkunat oli hiottu, joku huomasi komeaksi kasvaneen raparperin ja pyöräytti siitä kiisselin.

En siis minä vaan äitini. 
 

 Illalla selkä on kipeä, mutta aamulla mieli vetää taas raihnaiset luut pihalle.
Onneksi tänäänkin on vapaapäivä! 

Mukavaa viikon alkua!

SHARE:

20 kommenttia

 1. Keväällä on jännä taipumus tehdä kaikkea kerralla. Talven aikana muhineet ideat ja uudet yllättäen syntyneet, kaikki kerralla!! Voiiih, mutta sehän siinä jännää taitaa ollakkin. Vois vaikka taas mainita ettei mene kyllä vapaa-aika nyt hukkaan. :) Innokasta ja aurinkoista alkanutta viikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli kyllä paljon pienemmät suunnitelmat. En ole varma selviänkö tästä kaudesta. Ressin puolelle vetää :D

   Poista
  2. Nooooh, mitenkäs sen nyt sanois... Sitten meitä taitaa olla kaksi innokasta joilta puuttuu ne lisätunnit vuorokaudesta!!! ;D Hihiii

   Poista
 2. Intoa näyttää olevan sinullakin talven jälkeen. Tuntuu että kaikki pitäisi saada valmiiksi yhdellä kertaa! Ihanat raparperit. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla taitaa olla aina intoa turhan paljon. Toisaalta, valmista syntyy. Mukavaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 3. Hieno komposti. Nuo metalliset tolpanjalat pidentävät kyllä huomattavasti kompostin elinikää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. No nyt oli isä ja mies väsäämässä tämän. Iskän rakentamat on meillä kestäneet pisimpään. Onneksi vastaa myös remontista :)

   Poista
 4. Nyt on raparperiherkkujen aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän ne muuten ovat parhaimmillaan. Taitaa olla myös jokavuotisen piirakan aika!

   Poista
 5. Kevät on ihanan puuhakasta aikaa! Kesällä voi sitten nauttia kättensä jäljestä (tai kehitellä lisää projekteja...). Löysin tänne jonkun toisen blogin kautta ja jäin lukijaksi :) Marika / kivikakku.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Tuleepas tukevanoloinen komposti. Tuossa olisi esimerkkiä meillekin. Meidän muutama vuosi sitten tehdyt kompostit alkavat vähitellen kallisella sinne tänne. Kunnon kompostitila on kuitenkin ehdoton pientalopihassa, joten seuraavaksi näytän näitä sinun kuviasi Ukkokullalle.
  Se etu näistä viileistä säistä on, että pihalla jaksaa touhuta enemmän raskaitakin hommia. Josko sitten kaikkien talkootyöpäivien palkaksi saisimme aurinkoa ja lämpöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei edes tarvitse pohjia tai valuja tehdä. Pelkät tolppajalat tekevät hommasta tukevamman. Kiva jos näistä on vinkkiä muillekin. Pitää kertoa isällekin :)

   Poista
 7. Huh, hengästyttää jo pelkästään tämä postauksesi lukeminen! Mutta hyvä että tulee valmista, täällä menee vähän haahuilun puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin hengästyttää. En tiedä ehdinkö nähdä kesää tätä menoa :D

   Poista
 8. Virtaa töppösissä näemmä:)) No se on hyvä kun on monta rautaa tulessa! Tuis vaan lämpösempää niin saisin minäkin noita pihahommia eteenpäin...

  VastaaPoista
 9. On ollut aika hyviä työilmoja, ei ainakaan sään takia tule hiki! Saat kunnon kompostin ja kauniin kaiken lisäksi! Paljon olet saanut aikaan muutenkin. Komeita raparpereita, taidan hipsiä katsomaan omiani :D

  VastaaPoista
 10. Hyvältä näyttää tuo kompostikehikkosi.
  Minä olen vähän hukassa tänä keväänä avokompostoni kanssa. Otin vanhan version pois, saunan tieltä. Mutta myös osaksi kotiloryntäyksen takia. Nyt en tiedä miten ratkaisisin kotiloiden kanssa taisteluni. Olen väliaikaisesti laittanut kasvijätteet vanhaan lämpökompostoriin, mutta sillä ei pitkälle pötkitä tälläisellä isolla tontilla.

  VastaaPoista
 11. Tämä aika on parasta tehdä isompia puutarhatöitä, intoa riittää ja ilmatkaan eivät vielä pane hikoilemaan;)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig