sunnuntai 3. toukokuuta 2015

YKSI TAAKSE KAKSI ETEEN

 Meillä on remontti menossa. Taas. Kiinteistöömme kuuluu 60 neliöinen talousrakennus, jota kutsumme mökiksi. Mökki on käytännössä pieni omakotitalo. Koska se on ollut vähäisellä käytöllä ei remontille ole ollut tarvetta. Nuo kammottavat muovisäleikötkin ovat saaneet roikkua sen edessä jo 9 vuotta. Lisäksi päätalon jättimäinen parveke kokee muodonmuutoksen. Ette arvaa kuinka innoissani siitä olen!


Moni on ihastetellut vanhoja omenapuitamme ja isoja koivuja. Tosi asia on kuitekin se, että ne löytyivät jostain vyötärön korkuisten voikukkien seasta ja niiden raivaamiseen meni pari vuotta. Pikku hiljaa –remonttien välissä– pihaa on otettu  haltuun pala palalta. 

Ole monesti miettinyt sitä, miten paljon helpompaa uuden pihan rakentaminen olisi ollut. Vaikka puut kasvavat hitaasti, ei kaikkea tarvitse suurella vaivalla ensin purkaa ja sitten rakentaa. Pihan pohja ei ole sellainen joksi olisin sen suunnitellut. Etsin ratkaisuja, jotka ovat kyllin hyviä ja teen muutoksia hiljalleen. Haluan että ne istuvat pihaan.


Piha on enemmän ja vähemmän taas kuin kaatopaikka. Purkujätettä käsitellään ja viedään sorttiasemalle, mutta silti tätä romua riittää. Näky kuuluu samaan sarjaan kuin puutarhabloggaajan päivän asu. En aio laittaa niitä blogiini :)


Siivoamisella pääsee onneksi pitkälle. Ja kyllä täällä myös kukkii siellä täällä. Ja valmista tulee koko ajan. Pikku hiljaa. Muutokset ovat myös odottamisen arvoisia. Odotan valmista jo innolla!

SHARE:

15 kommenttia

 1. Höh,kunnon reality tv menossa ja se sensuroidaan, D!

  Yksi hyvää juttu kuitenkin kannattaa muistaa, jos piha olisi ihan uusi, olisi se todennäköisesti paljon pienempi. Espoossa tontit ovat ainakin kauhean pieniä, eikä niihin saa kunnon puutarhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaha... Sellaista ihan oikeaa realitya ei kukaan halua nähdä :D Mulle riittäisi melkein 1000 neliötä pienempi piha ja yksi talo. Toisaalta kun sen saisi haltuun, niin alkaisi kaipailla tällaista isompaa :P

   Poista
 2. Kuulostaa tutulta tuo kaatopaikkavisio :) Meillä myös remontoidaan taloa, puretaan vanhaa ja huonokuntoista, sorttiasema on tullut viime vuosina tutuksi.. Kaikenlaisia kasoja syntyy talon nurkille nopeammin kun peräkärryllä ehditään pois kuskaamaan.

  Meidän piha oli edellisen asukkaan aikana täysin metsittynyt ja pihan laitto alkoi jättimäisten pihapuiden kaadolla. Nyt koitan kaivella metsikön keskellä sinnitelleitä koristeistutuksia esille ja lisäilen kovalla vimmalla uusia puita ja pensaita 3000 neliön tontillemme. Valmista ei tietty tule koskaan kun puutarhasta on kyse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo kasojen määrä. Käsittämätön määrä ihan kaikkea. Mutta on se uusi jälkikin sitten niin ihanaa!

   Poista
 3. Sanoisin että asutte suurten mahdollisuuksien ympäröimänä! Ihka oma kesämökki noin lähellä, hyödyntäkää se ihmeessä! Olipa muuten kiva lukea sinusta juttu paikallislehdestämme, mehän asutaan melkein naapureina:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on vierasmökki ja leikkimökki. Tulevaisuudessa siitä tulee mun vanhempien mökki. On sitten oma rauha kun käyvät etelässä.

   Poista
 4. Täällä meilläkin remontoidaan parhaillaan talomme takkahuonetta. Kiirettä pitää, kun samanaikaisesti ison pihan kevättyöt olisi saatava kunnialla loppuun. Kaikesta huolimatta nautitaan keväästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin huseeraan ulkona, mökissä, sisällä ja välillä asiakkaiden pihoissa. Menen kuin pihavikkelä konsanaan :D

   Poista
 5. Hiljaa hyvää tulee -sanonta on kyllä käytännössä hyväksi havaittu. Teillä ei sitten mökkimatkoihin aikaa kulu. Senkun kipaisee vaikka iltapäiväkahvilla, kun rempat on saatu hallintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kahta pihaa halua tai ehdi hoitaa. Yksi riittää. Siksi on hyvä, että koti ja mökki on samalla pihalla :D

   Poista
 6. Yleensä ajatukset ja suunnitelmat jalostuu, matkan varrella. Eli ei se hitaasti eteneminen huono tapa ole. Raksailu, oli se sitten remppaamista tai uuden rakentamista, on tosi rankkaa arjen keskellä. Mutta tulos kyllä palkitsee. Me ollaan rakennettu kaksi taloa, silloin ei kyllä ole ehtinyt muuta ajattelemaan kuin raksaa ja lapsia.
  Ja allekirjoitan myös sen että mökki ja koti on hyvä olla samalla pihalla. Mökistä tulis mulle vaan stressin aihe.

  VastaaPoista
 7. Pikkuisen kerrallaan ja sitä rataa. Minäkin taas mökillä katselin kauhulla kaikkea kasvavaa, mutta otamme niitä sitten vähän kerrallaan.....yrittäen välttää stressiä ;) Lohdutan itseäni aina ajattelemalla, että mehiläiset rakastavat sotkuisia puutarhoja :D

  VastaaPoista
 8. Ihana blogi sinulla! Oli pakko laittaa silmät kiinni jossain vaiheessa kun kelasin postauksiasi, ettei mene koko työpäivä täällä ;) Nähdään illalla uudelleen. Tuttu fiilis tuo vanhan pihan omannäköiseksi saaminen. Ei ihan helppo juttu, etenkin kun puuttuu vielä tuo sinun tietotaitosi. Jään kuulolle ja keräämään ideoita. Tsemppiä sisä- ja ulkopuuhiin!

  VastaaPoista
 9. Minustakaan ei olisi kesämökin pitoon. Parempi asua "maalla", ei tarvitse lähteä mihinkään. Hyvä kun tämän pihan ehtii hoitaa edes jotenkin. Muutokset piristävät aina.

  VastaaPoista
 10. Blogissani on sinulle haaste! :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig