tiistai 19. toukokuuta 2015

RUOKITAAN MAATA


En tohdi edes laskea paljonko tunteja olen upottanut pihahommiin viimeisen kahden viikon aikana. 
Olen tehnyt uutta mulloksella olevaa istutusaluetta ja parantanut vanhoja.


 Käytännössä se tarkoittaa sitä, että olen nostanut kaikki perennat ylös, putsannut maan rikoista, parantanut maata sekä jakanut ja istuttanut perennat takaisin maahan. 


Olen tehnyt istutusalueiden lomaan pieniä huoltokäytäviä, mikä tekee hommasta helpompaa. Osa poluista sai päällee kivituhkaa, osa kuorikatetta. 

Olen vannoutuut pussimullan käyttäjä. En tilaa edes irtomultaa... Poistan rikottuneilta alueilta rikat multapaakkuineen ja lisään pussimultaa tilalle. Jos pussimultaa ei tarvita, käytän kevätlannoitetta. Olen jo pitkään käyttänyt GreenCaren kevätlannoitetta. Kaadan tavaraa isosta pussista ämpäriin ja raahaan sitä mukanani pitkin pihaa.


En ole mikään yli-innokas ylilannoittaja. Teen tämän kasvualustoille yleensä joka toinen vuosi. Ja silloin teen tämä tosi huolellisesti. Laitan lannoitetta ihan reilusti ja sekoitan sen kunnolla kasvuluastaan lapion syvyydeltä. Lopuksi haraan pinnan. Mitään oikeaoppista ohjetta hommaan ei ole, mutta minulla tämä toimii. Kasvit eivät tykkää ylilannoituksesta, mutta ilmankaan ne eivät vuodesta toiseen jaksa kukkia samassa pohjassa.

Istutusalue sai uuden vähän matalamman kasvivalikoiman. Erilaisia kuunliljoja, keijuangervo 'Little Princess' ja koristekatetta. Laitan kuvia, kun kuunliljat pääsevät vauhtiin. 

On niin mahtava, kun alue toisensa jälkeen siistiytyy. Mutta kyllähän te sen tiedätte :)

SHARE:

16 kommenttia

 1. Heippa, Täällä oisi toi sama edessä... Kukkapenkkien täys "tyhjentäminen" ja putsaaminen. Onneksi on luvattu kuivaa ja aurinkosta niin luulisi homman etenevän:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidä kiirettä. Kuivalla on mukavampi touhuta, mutta märällä ei tarvitse kastella itse :D

   Poista
 2. minun pitäisi kanssa tehdä ihan sama. Minulla on yksi penkki, joka ihan huutaa kunnostamista...

  VastaaPoista
 3. On se mahtavaa :) joskus kun olin ihan täysin aloittelija, ajattelin että kasvi tällätään penkkiin ja se on sitten siinä, vuosikymmenet. Ehei, pieleen meni, joka vuosi on joku penkeistä kokonaan tai osittain ylöskaivettuna, kasvit uudessa järjestyksessä tai paikassa. Mutta se juuri sitä mistä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun penkkien määrää laajeenee ja määrä kasvaa, niin lirissähän sitä on. Mitä isompi kauha sitä suurempi soppa. Näillä mennään :D

   Poista
 4. Mä yritän (huomio sanalla yritän) nyppiä rijat nyt uusilta alueilta heti kun näen. Pari ensimmäistä tekelettäni ovat pelastamattomissa ja annankin niissä luonnonkasvien rehottaa. Olin lïan innokas ja perustin ne tontin pintamullalla. Tietäähän sen mikä soppa siitä syntyi. Pussimulta on ihan parasta, luulempa et mun 40 säkkiä kuluu mukavasti tässä kesän aikana:) Täytyypä vielä tässä yhteydessä kehua miestäni, hän toi peräkärryllisen säkkejä ihan yllätyksenä <3 Yleensä ei innostu yhtään puutarha hommista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma. Ei ikinä enää, mitään missä ei ole pussia ympärillä johon on printattu tuoteseloste. Traumansa kullakin :D

   Poista
 5. Oletpa ollut hurjan ahkera! Hei kiitos tuosta gg lannoitevinkistä! Voisin ostaa sitä. En ole koskaan lannoittanut ja kramppaan sen tehtävän edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kokeilemalla löytänyt hyvä tatsin. Mikään oppikirjavinkkihän tuo ei ole. Kevätlanoitteen tuoteseloste on sellainen, että mielestäni siinä on sisältö ja suhteet mitä sopivimmat tähän hommaan. Kokeile ja muista kitkeä myös. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla :)

   Poista
 6. Joo, tiedän tunteen. Tunne vahvistuu taas illalla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin ehdin rempan lomassa vähän kitkeä ohimennen. Huomenna kitken asiakkaan pihassa. Se on niin mahtavaa, kun pikkupihan saa vimpan päälle kahdessa päivässä. Kateeksi käy :D

   Poista
 7. Tulee varmasti näyttävä istutusalue kasveineen. Näin se on, että kun pohjatyöt malttaa tehdä alusta asti huolella ja satsaa laadukkaaseen, hyvään multaan, niin pääsee myöhemmin huomattavasti helpommalla, eikä tarvitse tapella hankalia rikkakasveja vastaan. Itse tingin mieluummin jostain muusta, kuin hyvästä kasvualustasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Teen sitä mukaa pihaa, kun aika ja rahavarat riittävät. Ja kun teen, niin haluan tehdä kunnolla, enkä tinkiä mullasta. Tingin mieluummin jostain muusta :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig