keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

KIRSIKKAMÄKI


Tämän kesän isoin urakka kasvimaan laajennuksen lisäksi on meidän kirsikkamäki. 
Haaveissa on ollut jo vuosia kurtturuusujen poistaminen ja alueen muuttaminen kirsikkamäeksi. 

Vaikka kyseessä on meidän takapihan kapea kaistale, niin isossa pihassa sekin on helposti kymmeniä neliöitä. Istutin vanhan luumupuun lisäksi viisi kirsikkapuuta ja tein laajoja perenna-alueita. 
Kasvusto on hyvin eri-ikäistä. On valmiimpia jakotaimia ja nuoria vastaostettuja kasveja.
 

Perennojen kirjo yllätti itsenikin. Akileijoija on pajon erilaisia  (kuten yläkuvan japaninakileija).  Särkynytsydän ja erilaiset ritarinkannukset toistuvat koko matkalla. 
Kokeilin myös ensimmäistä kertaa ryhmäruusuja. Jännä nähdä mitä niistä tulee.
 

Maa on vielä paljas kirsikkapuiden luona, mutta aion kattaa sen se GreenCaren puunkuorikuorikatteella. Tämä on muuten suosikkikatteeni. Tykkään tästä paljon enemmän kuin koristekatteista, vaikka käytän niitäkin. Tämä on jotenkin maanläheisempi ja sopii pihani rentoon tyyliin hyvin.


Kate vähentää kitkemisen tarvetta. Jos haluan laajentaa perenna-alueita, siirrän katetta hieman sivummalle. Aion joka tapauksessa jättää katteen hyvin näkyviin, ja annan sen muodostaa hoitokäytäviä istutusten sekaan. 

Kasvit tulevat kivasti esiin ruskean katteen vieressä. Katteen vieressä kasvaa puuliljoja tosita kesää. Ne ovat jo nyt suurempia, kuin vuosi sitten. Jännityksellä odotan miten suuria niistä saan.

Kuvat ovat parin päivän takaa, jolloin viimeiset tulppaanit vielä kukkivat. Näky on ollut melko erikoinen tänä vuonna viileiden kelien takia. Yleensä tämä pitkä penkki on jo hyvin liilavoittoinen tässä vaiheessa kesää, kun tulput ovat lakastuneet.


Isot ukkolaukat kärsivät hieman siirto-operaatiosta, mutta onneksi osa kukkii oikein komeasti. Odotan jo innolla seuravaa kesää, kun kasvit röyhähtävät isoiksi.

SHARE:

16 kommenttia

 1. Kaunista!
  Voin vain kuvitella, kun kaikki kirsikat ja luumut ovat kukassa ja sipulikukkia ja perennoja alla. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin voin vai kuvitella. Toistaiseksi kukkii vaan luumu. Ei auta kuin tyytyä haavekuviin. Onneksi kukkii perennat ja sipulikukat sentään jo :D

   Poista
 2. Wau, kirsikkamäki...kuulostaakin jo romanttisen runolliselta! Jään odottelemaan kuvia ensi vuoden kukinnasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oppinut täällä blogistaniassa, että pihan osille voi huoletta antaa nimiä, vaikka alue olisi pienen pieni. Yllättävän kivaa homma nimetä. Ja on sitä paitsi paljon helpompi puhua alueesta nimellä kuin viittilöidä talon taakse :D

   Ensi vuoden kuvia odotan minäkin.

   Poista
 3. Näyttää todella kauniilta! Kirsikkapuiden kukinta on kuin pumpulia puiden oksilla. Hyvää juhannusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurilla sellainen pumpulimeri jo on. Minun mäkeni tuli hänen pumpulimerensä viereen. Odotan jo innolla sitä kun 15 puuta kukkii samaan aikaan. Ei haittaa vaikka osa on naapurin eikä omia. Mukavaa juhannusta sinnekin!

   Poista
 4. Ihanan kuuloinen ja näköinen alue pihallasi! Kirsikkapuut ovat kyllä niin kauniita, olisi mukava saada enemmän niitä ja myös muita hedelmäpuita omaankin pihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan tosi paljon erilaisia puita, mutta sääli vaan kun kaikki ei millään mahdu. Mietin onko aivan järjetöntä laittaa pelkkiä kirsikoita, kun ihania puita olisi pilvin pimein.Olen kuitenkin tällaisesta haaveillut ja jo nyt olen tosi tyytyväinen :) Seuraavaksi koristepuita. Hedelmäpuita on nyt riittämiin.

   Poista
 5. Oih, kirsikkamäki kuulostaa ihanalta! Kauniilta näyttää alue jo nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen tyytyväinen. Yksi 3-vuotias luumupuu ja liuta jakotaimista laitettuja perennoja tekevät alueesta yllättävän valmiin, vaikka se on ihan uusi. Muutamat pienet taimet menevät hienosti joukon jatkeena. Ajan kanssa nekin kasvavat.

   Poista
 6. Kirsikkamäki on mahtava nimi, tietää jo odottaa suloista kukkaloistoa ja auringonpaistetta! Hulppeat määrät perennanalkuja. Alue näyttää heti valmiilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirsikkamäki on tavallaan tehty tyttärelleni, jonka ikkunasta kirsikkamäki näkyy. Se onkin ainoa ikkuna tuonnepäin. Halusin siihen kaikki söpöset ja hattaraiset kasvit laittaa. Niitä on kiva katsoa kun piirtää, tekee läksyjä ja kirjoittaa päiväkirjaa :)

   Poista
 7. Kirsikkamäki kuulostaa ihanalta!

  VastaaPoista
 8. Kuorikate on ihan päälikköä näissä puutarhahommissa, tosiaan se nostaa kasvillisuuden kauniisti esiin. Kirsikkamäki kuulostaa superhoukuttelevalta =) Kaunista juhannuksenaikaa sinne =)

  VastaaPoista
 9. Kirsikkamäki kuulostaa ihanalta paikalta!
  Ja puunkuorikatetta meilläkin on käytetty kukkapenkeissä, peräkärrykaupalla;)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig