perjantai 7. elokuuta 2015

KASVIMAA VIIDAKKO


Varma merkki elokuusta ovat käytäville rönsyävät avomaankurkut, hyvä kun laatikoihinsa mahtuvat kesäkurpitsat ja jättimäiset viherkaalit. Yhtä varmaa on myös se, että ei ole niin väliksi jos kaapista ei löydy aina ruokatarvikkeita. Koska kasvimaa.

 

Eilen kipaisin (taas...) kesäkurpitsan jonka raastoin ja paistoin letuiksi sämpyläjauhotaikinassa.
Samalla kertaa korin pohjalle napsin salaattia ja tomaatteja. Näitä jälkimmäisiä kypsyy nyt hitaan tasaisesti, mutta ei aikaakaan niin kohta niitä tulee ämpärillinen.


Luhdan korit ovat osoittautuneet lyömättömiksi sadonkorjuuseen. Työnnän yleensä koko korin lavuaariin ja huuhtelen salaatit siinä. Ei varmaan sattumaa, että tämä kahden korin setin nimi on Sato. Hih!


Kieli pitkällä odotan jo maa-artisokan myöhään syksyllä kypsyvää satoa. Kasvimaalla käydessä on ihana tutkia kasvua ja kytätä kypsyviä (ja kovin myöhässä olevia...) papuja.

Herneitä valmistuu kasvimaalla ja parvekkeella. Parvekkeen herneet ovat Luhdan Köynnös-ruukussa.


Pakko tosin myöntää, että parvekkeen herneet eivät oikein ehdi suuriksi asti, kun joku aina ohi mennen rouskuttaa pienet ja tuoreet herneen palot tukulla versoja höystettynä.  

*Postaus tehty yhteistyössä Luhdan kanssa*
SHARE:

10 kommenttia

  1. Ihanat satokuvat! Olin äsken pari tuntia rikkaviidakon kimpussa. Tein keväällä uuden istutusalueen ja en kattanut sitä. Kylvin sinne satoja perennan siemeniä, mutta nyt tuntuu että siemenistä iti rikkaruohoja:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin olisi edessä ja millään ei enää huvittaisi. Tekisi mieli vaan kantata ja leikata pensaita :D Onko pakko vielä kitkeä? :D

      Poista
  2. Kiva tuo Luhdan kori ja köynnöskehikko. Tämä lämmin buusti teki kyllä nyt terää kasvimaan sadolle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä huomasi , että tuli lämpöä, kun tomaatteja kypsyy joka päivä. Vihdoin <3

      Poista
  3. Onpas ihania satokuvia. Hienot nuo Luhdan tuotteet; kori ja kehikko. Kiitos vihjeestä, taidan laittaa ostoslistalle. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Niin hyvin sinulla on vihanekset kasvaneet. Minulla on kyllä tomatteja paljon mutta ei viellä ole yhtään punaista :)

    VastaaPoista
  5. Hyvältä näyttää sato! Tuo hernekori on tosi kätevä ja kaunis!

    VastaaPoista
  6. Juuri nuo nuoret herneenpalot ovatkin niitä maukkainpia.Hauska tuo hereniden tukikehikko.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa satoa siellä teilläkin on tulossa. Itsekin juuri katselin omalla pihalla kasvaneita kesäkurpitsoita ja muita. Ja ne pavut - ne ovat todella myöhässä täälläkin! Edellisen postauksesi ihanuuksiakin kävin myös kurkkimassa. Ihanan vihreää joka puolella! Kyllä tuolta paljon tulee ruokaa! :)

    VastaaPoista
  8. No jes, jes, jes! Kyllä tämä on ihmisen parasta aikaa!!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig