perjantai 17. kesäkuuta 2016

Sadepäivän ilo...

 ...on tietysti parveke! Siellä ei tahdo tavarat pysyä pitkään samassa paikassa. Jotenkin niitä vain pitää saada siirtää. Usein ja tietysti parvekkeen äärilaitaan. Nämä kuvat nappasin juuri ennen sateita. Pidän siitä, että tänne ei keli kylmää kynttään ulota. Voin häärätä paljain jaloin ja kuivissa vaatteissa milloin haluan. 


Tänä vuonna olen vienyt ulos myös viherkasveja. Jotenkin ne sopivat pienten puiden kanssa hyvin yhteen. Laakeripuut ja kalamondiini saivat seurakseen oliivin ja viikunan. Kukkia en ole juuri edes kaivannut. Uskon tosin, että ensimmäinen kunnon lämpöaalto heläyttää kaikki pelargonit kukkaansa. En edes tajunnut miten paljon niitä on. Satuin innostumaan keväällä pistokaskasvatuksesta. 


Ja tämä ihana on kilpipiilea, jonka sain Kukkalan Sannalta
Olen jo aika monta kertaa hokenut miten ihana se on. Koska se on!

SHARE:

8 kommenttia

 1. Laakeripuu näyttää myös hyvältä, säilyykö se sinulla talven yli?
  Kiikutan myös viherkasveja (niitä vähiä, mitä on...) terasille kesäksi. Yksi tykkää siitä ylitse muiden, yli 20 vuotta vanha rahapuu, joka on valtavan kokoinen jo. Juuri ennen pakkasia muistan tuoda sen takaisin sisällä, mutta tosiaan näyttää viihtyvän pitkän jakson ulkona. Tämä ihana sade tekee niin hyvää, nautitaan parvekkeen suojasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista valtavaa rahapuuta ja kaktusta mäkin olen haaveillut. Isoina ne on upeita.

   Mä talvetan kolme jo aika hyvän kokoista laakeripuuta meidän vierasmökissä. Siellä suurimman osan ajasta lämpö noin 10-15 astetta. Pienet laakeripuut ovat sisällä ihan tavallisessa lämmössä. Hyvin säilyvät :)

   Poista
 2. Sade tuli enemmän kuin tarpeen vallankin uusille istutuksille ja jakotaimille. Lisäksi on vielä lämpöä, joten eiköhän tässä koeta kasvupyrähdys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen myös istuttanut ja jakanut, joten tarpeeseen tuli täälläkin. Olen jakanut kastelua kolmelle päivälle, koska uutta on taas kuitenkin aika paljon ja jotenkin ne tuppaa olla aina eri puolilla tonttia :D

   Poista
 3. Minä odotan todella meillä sitä kesää, kun terassi saa huoletta olla täynnä kukkia ja kalusteita. Nyt on joka kesä ollut jotakin huoltohommia ja tänäkin vuonna olen jo kaiteiden rapsutusvaiheeseen asti päässyt. Seuraavaksi kun kelit sallii, alkaa terassin tyhjennys (taas kerran) ja sitten toivottavasti vähään aikaan viimeinen maalaus. Jospa siis jo ensi vuonna saisi laittaa terassin keväällä täysin "valmiiksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pääset nauttimaan valmiistakin. Meillä parvekkeen lattia uusittiin viime kesänä uusilla laatoilla ja voi sitä onnea. Myös kaide meni uusiksi. Sinkattu kaide tosin saa hapettua pari kesää ennen kuin maalaan sen valkoiseksi. En odota innolla :D

   Poista
 4. It's a little tricky understanding Google translate, but your balcony seem very nice. :) Thanks for visiting my blog, and I also want to say how lovely your poppy header is - beautiful and inspiring. Have a nice weekend! ♥

  VastaaPoista
 5. Meillä satoi koko viime yön ja vielä päivälläkin on satanut silloin tällöin. Puutarha kiittää eli vesi tuli ihan tarpeeseen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig