maanantai 20. kesäkuuta 2016

Kylvöjä ja satoa

 Yhteistyö Nelson Garden

Kesän mukavimpia hetkiä on valita keittiöpuutarhaan kylvettävät hyötykasvit. Suurimmaksi osaksi laatikoihin päätyy varmoja valintoja kuten salaatteja, porkkanoita, herneitä ja lehtikaalia, mutta varsinkin lajikkeilla on kiva hullutella. Sain kokeiluun vinon pinon siemeniä Nelson Gardenin valikoimasta. Siemenet ovat tuttuja jo ennestään, sillä olen kylvänyt niillä satoa jo vuosia. 


Ensimmäistä satoa on jo korjattu. Retiisit ja salaatit valmistuvat niin nopeasti, että uusintakylvös oli jo paikallaan. Olen tökkinyt kylvöreikiä ja -uria koulintasetin tikulla. En edes tiennyt tarvitsevani tällaisia, koska en tiennyt miten kätevät nämä ovatkaan!

Nelson Gardenilta on tullut myös laadukkaita istutuskasseja. Harmaa-pinkkiä Blueberry-kassia on kolmea kokoa. Omani ovat vielä niin siistit ja uudenkarheat, että en raaskinut istuttaa niihin. Sen sijaan varastoin niissä siemeniä, harsoja ja hanskoja. Nämä ovat kevyet kantaa, mikä on aina plussaa minusta. 


Kokeilua odottamaan jäi vielä esikasvatussetti. Turvepriketit ja minikasvihuone pääsevät taatusti käyttöön ensi keväänä. 


Nyt on satoa mitä odotella!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Näyttää niin herkulliselta. Kiva kun olet saanut / saamassa hyvän sadon. Mukavaa juhannuksen odotusta.

  VastaaPoista
 2. Erikoisuuksia on mielenkiintoista kokeilla perinteisten lajien sijaan. Tosin niille ei jää aina tilaa 😒 Kätevän näköinen minisetti. Mahtava kukinto laventelissasi, en ole vielä onnistunut sen kasvattamisessa, jossain menee vielä pieleen 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lajikkeilla on ihanaa leikkiä. Kovin montaa samaa lajia ei samana vuonna mahdu mullakaan. Tyrkkään tosin parvekkeelle maissista lähtien kaikkea "ylimääräistä" :D

   Poista
 3. Koulintasetti vaikuttaa tosi kätevältä.

  Olen itsekin ollut tyytyväinen, kun olen jo saanut salaattia omasta maasta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nam. Oma salaatti on parasta. Ei ikinä lössähtänyttä tai kitkerää.

   Poista
 4. Pitäisikin mennä kylvämään uudet salaatit kasvaneiden tilalle. Kiitti vinkistä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kunnostautunut uusintakylvöjen kanssa. Kasvukausi on niin lyhyt, että siitä pitää ottaa kaikki irti :)

   Poista
 5. Hei! Mikä pieni puu mahtaa kasvaa keittiöpuutarhasi nurkassa? Jossain aiemmassa kuvassa se näkyi, näytti viehättävältä. :)

  T. Minni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keittiöpuutarhan nurkassa kasvaa päärynä. Se on vielä suht nuori ja kasvaa reippaasti kokoa. Siksi se on nurkassa. Päärynä ei ole niin leveä latvukseltaan, siksi se on omenaa tai kirsikkaa parempi vaihtoehto. Lisäksi mulla on rungollisia herukoita ja karviaisia, jos haluaa oikeasti pienenä pysyvän "puun" :)

   Poista
 6. Oman kasvimaan sato on niin herkullista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan parasta. Varsinkin keväällä alkaa aika edellisestä tuoreesta sadosta olla niin pitkä, että kieli pitkällä odotan.

   Poista
 7. Voi että mä tykkään sun blogista ja nytkin katson niin kieli pitkällä taas näitä sun hyötykasvien satoa! Ihana kasvimaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on ihana kuulla :) Näistä tulee niin hyvälle mielelle, kun joku muukin kuin itse tykkää. Koristeellinen hyötytarha tuntuu olevan kaikkien mieleen. Se on mielenkiintoinen ja kaunis katsella ja lisäksi se sato :D

   Poista
 8. Tosi kivannäköinen puutarha teillä :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig