keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Lempiväri

Olisiko yksi siihen, että valmista ei meinaa tulla millään ilveellä on alati muuttuva mieleni. Erityisesti värien suhteen. Poistin tänä keväänä  valtavat määrät väriminttua, koska ei nyt ollut niin punainen fiilis enää. Joskus sekin oli lempikasvini.


Olen aivan hullaantunut hempeän liilan ja valkoisen yhdistämiseen. Oikeastaan vaalea ja pehmeä liila innostaa minua kaikennäköisissä yhdistelmissä. Myös vihreä ja valkoinen sykähdyttää sekä kasvipareissa että yhdessä ja samassa kasvissa.


Ikuinen inhokkini keltainen sen sijaan on alkanut jostain syystä näyttämään tosi kivalle. Varsinkin jos vieressä on liilaa. Siitä puheenollen esittelen tämän keltakurjenmiekan, joka ilmestyi kuin tilauksesta, koska en ole sitä hankkinut. Mistä lie tullut. Täysi mysteeri.


Tiedän, että keltainen on monen suurinhokki. Joko te olette lämmenneet sille?

SHARE:

14 kommenttia

 1. Lämpenin keltaiselle löydettyäni taloyhtiöpihaltamme kituliaan pensasruusun, johon kerran yllättäen tupsahti yksi keltainen kukka. Ruusu sai siirron, nyt se voi hyvin ja kukat ovat ihanan vaalean himmeän kultaisia. Se on hieman kuin outolintu, kuin olisi meidän torpan pihaan eksynyt jokin aristokraatti, mutta olen siihen nykyisin kovin ihastunut. Ja keltakurjenmiekkaa olen ihan varsin tarkoituksella kasvattanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin näköjään minäkin :D En ole tätä ostanut mistään, enkä mitään muutkaan kurjenmiekkaa joten tämä on täysi mysteeri. Mulla on ilmeisesti dementia :D

   Poista
 2. Minun mielestäni keltainen on oikein pirteä väri. Minä en ole niin ahdasmielinen, että joku väri olisi pannassa puutarhassani. ;) Vaaleanpunainen on silti viimeinen väri, jota pihalleni haluan, mutta kyllä senkin värisiäkin kasveja puutarhastani löytyy;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin kelpuutan kaiken. Isot punaiset kukat on hankalia, koska väri toistuu kuvissa niin kummallisesti. Mutta ihania kaikki. En ole kovin kriittinen minäkään. Ihastun myös rikkoihin. Niittynätkelmä on mun suosikki :D

   Poista
 3. Keltainen on ok tietyissä kasveissa kuten kurjenmiekoissa. Keltaiset tulppaanit taas eivät sovi meille koska samaan aikaan kukkii voikukka. No, keltaisia tulppaaneja ja silti löytyy. Vaaleanpunainen on lempparini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti. En ole tullut ajatelleeksi tuota, mutta voikukka-aikaan ei todella tee mieli mitään keltaista :D

   Poista
 4. Tykkään keltaisista kukista ne on niin kauniita, kuin pieniä aurinkoja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Erityisesti päivänlilja ja kultapallo on mun lempparit. Ei tuo keltakurjenmiekkakaan pöllömpi ole.

   Poista
 5. Minäkään en osaa päättää lempiväriä, joskus kukan muotokin on niin upea, ettei värillä ole sitten väliä. Keltaisesta olen aina pitänyt, etenkin keväisin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään lämpimästä keltaisesta syksyllä. Sädepäivänkukka on silloin ihan ehdoton!

   Poista
 6. Mä kans vaihdan lempiväriä kuin tuuliviiri. Nykyään lapsuuteni lempiväri sininen on taas ihastuttanut valtavasti.
  Ja olen oikein havahtunut itsekin, että tänä kesänä mä alan lämmetä keltaiselle. Varsinkin vaaleankeltaiselle. Värien tunnelmakin vaihtuu vähän mihin ne yhdistää. Valkoinen ja sininen tai liila ovat varmasti jotenkin meille suomalaisille rakkaaksi tullut yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin viehättää vaalea keltainen, kerma ja vaalea persikka. Vaalean liilan kanssa ja keskenään noi istuvan hyvin. Sininen ja valkoinen voi olla puolestaan yllättävän kova pari keskenään. Tässäkin joku hempeä pastelli tai lime pehmentää kummasti.

   Poista
 7. Hempeät värit ovat aina olleet suosikkejani puutarhassa. Pikkuhiljaa olen tykästynyt tummiinkin sävyihin ja nyt myös sellaiseen haaleaan keltaiseen;) Mutta nainenhan saa muuttaa mieltään...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumman tummat purppurat on mun kestoheikkous. Meidän kuuluukin muuttaa mieltä. Puutarhatalous tarvitsee meitä ja meidän oikkujamme :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig