sunnuntai 7. elokuuta 2016

Pastelliset pelargonit

Elokuu ja lähestyvä syksy yrittävät ottavat jo kasveista otetta. Kukkien terälehtiä tipahtelee tiheämpään ja lehtien väri alkaa muuttua kellertäväksi. Poikkeuksen tekevät pelargonit, jotka ovat täydessä iskussaan siihen asti kun ne viedään talvilevolle. 


Pistokkaista kasvatetut 'Gesa' pelargonit muistuttavat hieman 'Mårbackaa' kaikessa pastellisuudessaan. Näistä on kasvanut jo rotevia ja kukkaisia kasveja. Latvominen todella kannattaa. Pari kappaletta sakset välttänyttä pelakkaa ovat pitkiä honteloita kuin kirahvit. Pistoskaskasvatuksesta voit lukea lisää täältä.


Nyt olen tyytyväinen, että pistokkaita oli näin monta. Niitä on riittänyt moneen paikkaa parveketta. Kiitollisimpia pistokasvatettavia olivat pelargonien lisäksi kerratut petuniat. Verbenoita en ota enää pistokaskasvatukseen. Sen verran oikukkaita ne olivat.


Kesäisen viikonlopun vietto jatkuu kahvittelun jälkeen pihalla.

Leppoisaa sunnuntaita!

SHARE:

12 kommenttia

 1. Ollapa parveke! Pelargonit sopii sinne kuin nenä päähän. Mietinkin, minne ihmeessä siirrän pelargonini talven tullen. Sisällä taitaa olla liian kuiva ja lämmin ilma.
  Latvominen on aina niin raa'an oloista puuhaa. Jäi tekemättä tänä kesänä, mutta olis kannattanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on talousrakennus, jonka talvilämpötila on n.15 astetta. Juuri sopiva näille. Uusien talojen kuiva ja lämmin ilma on näille haastava. Mutta aina kannattaa kokeilla, jos joku selviäisi.

   Poista
 2. Niin hempeää...mutta kyllä on komean kokoiset pelakat! Latvominen todellakin kannattaa, mutta keväällä sitä on niin innoissaan kasvun ihmeestä ettei niitä henno karsia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla on vähän sama. Silmät kiinni vaan ja summa mutikassa saksilla latvat pois :D

   Poista
 3. Pinkki ei ole ihan meikäläisen juttu, mutta nämä kuvat saavat kyllä taas pelakuu-innostuksen nousemaan! Kiva kun muistutit tuosta pistokaskasvatuksesta. Mites näin syyspuolella, onnistuisko se vielä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on nämä omana ryhmänään ja pinkkiä ei ole kaikkialla. En voi vaan vastustaa näitä isoja hättäröitä :D

   Kaikkea voi kokeilla, mutta en tiedä onnistuuko. Ens maalis-huhtikuussa taas :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Musta tämä kiva. Ei liian räikeä vaan juuri oikean pastellinen :)

   Poista
 5. Pelakuut on vain niin rakkaita. Viime talvena kuoli kaikki ja juuri sanoin miehelle, että mun rakkaat tulee talliin talvisäilytykseen ainakin osa 😊ikkunan eteen.
  Niin upeita ovat nämä sinun ♡
  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yritän myös talvettaa. Olen hyväksynyt, että osa saattaa mennä. Stressaan ainoastaan pieniä koristepuita. Ne ovat niin arvokkaita.

   Mukavaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 6. Pelakuut on vain niin rakkaita. Viime talvena kuoli kaikki ja juuri sanoin miehelle, että mun rakkaat tulee talliin talvisäilytykseen ainakin osa 😊ikkunan eteen.
  Niin upeita ovat nämä sinun ♡
  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig