perjantai 26. elokuuta 2016

Yllätysten satokausi

Kevät ja kesä menivät melkoisessa sumussa työmäärän takia. Kyllin moni kiinnostava projekti samaan aikaan takasi sen, että omalla pihalla menin melkoisella autopilotilla. Tai en ollenkaan. En todella ottanut stressiä omasta pihasta tänä kesänä.


Nyt niitä yllätyksiä alkaa paljastua. Kylvin keittiöpuutarhan täyteen melkoisella vauhdilla, ja unohdin kirjoittaa mitä mihinkin. "Jaa tällaisiakin" on käynyt mielessä melko monta kertaa, kun satoa olen nostanut. Porkkanat olivat jossain matkan varrella muuttuneet värillisiksi ja pyöreiksi. Isoin yllätys oli kuitenkin kurpitsa. En edes pidä kurpitsasta. Siellä se kuitenkin möllöttää ja kasvaa. Ehkä teen siitä lyhdyn.


Aurinkoista viikonloppua!

SHARE:

11 kommenttia

 1. Meiltä löytyi myös kasvimaalta ylläri:keskellä käytävää kukki kauniina hyasintti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyasintti on aina tervetullut. Ihana yllätys. Oisin siirtänyt ruukkuun :D

   Poista
 2. Kesäkurpitsoja pukkaa Koivulassakin kiihkeällä tahdilla, mitäs kylvin monia erilaisia :)Teen kyllä keittoja ym, mutta loput keitän sitruunan kanssa hilloksi ja käytän vain koristeena. Ihanaa viikonloppua, terkuin Suska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkurpitsaa tulee täältäkin ovista ja ikkunoista. No, naapurit kiittävät! :D

   Poista
 3. Mulla vähän sama, etten oikeastaan tiedä mitä siemeniä mihin laitoin. En kerennyt tehdä mitään merkintöjä, äkkiä vain siemenet maahan. Porkkanan käyn pian nappaamassa maasta, se muistaakseni oli jotain muuta kuin tavallista oranssia. :) Sama kasvihuoneessa, siellä kasvaa varmaan 9 eri tomaattilajiketta enkä nyt osaa sanoa mikä niistä on valmis syötäväksi pikkurillinpään kokoisena ja mikä tuplaten isompana. Hups. Kesäkurpitsat, avomaankurkut ja salaatit on vedetty jo parhaimpiin suihin. Kivaa viikonloppua myös sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tulee avomaankurkkua ja kesäkurpitsaa tauotta vieläkin. Onneksi sentään tunnistan kasvit, niin tiedän mitä maasta nyhdän, vaikka vähän yllätyksellisen näköisenä ne sieltä nousevatkin.

   Poista
 4. Harvemmin tulee tehtyä tarkkoja suunnitelmia kasvimaan suhteen. Keväällä onkin niin kova vauhti päällä että siemenen pussit aukeavat sitä mukaan kun tyhjenevät. Ja sadonkorjuun aikaan sitä ihmetteleekin mitä ihmettä on tullut kylvettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä vuonna näin, ensi vuonna toivon mukaan myös ajatus mukana. Pääasia että satoa tulee :D

   Poista
 5. Muhkean näköiseksi on kurpitsa kasvanut ihan autopilotillakin;) Kyllä siitä hieno lyhty tulee.

  VastaaPoista
 6. Ihania ja hauskoja yllätyksiä :) :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig