lauantai 13. elokuuta 2016

Puolitoistametriä pinaattia

Tämän kesän keittiöpuutarhan jännittävin uutuus oli malabarinpinaatti, jonka taimen sain lahjaksi ystävältä. Siementuottajan sivu kertoo, että malabarinpinaatti ei ole köynnöspinaatin monivuotinen. Hieman kaihoisaa sillä tämä on ollut rapsakka ja hyvänmakuinen. 


Olen kerännyt satoa hiljalleen ohjeiden mukaan. Köynnöksen voisi syödä suihinsa myös kokonaisena kunhan muistaa jättää 20 senttiä kasvua, jolloin pinaatti jatkaa kasvuaan. Köynnös on voinut hyvin paahteisella paikalla ruukussaan. Edes satunnainen kuivahtaminen ei ole hillinnyt sen menoa. 


Ensi vuonna uudestaan!

SHARE:

13 kommenttia

 1. Nam. Oma pinaattini ehti paleltua. Ensi vuonna uusi yritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi aina tulee seuraava kevät. Silloin taatusti uudestaan :)

   Poista
 2. Mulla on myös tätä uutta tuttavuutta, mutta istutin ne jotenkin vääriin paikkoihin ja ne eivät ole saaneet riittävästä valoa ja elintilaa. Sen verran kuitenkin pääsin tutuksi, että ehdottomasti ensi vuonna otan kasvatusohjelmaani ja valitsen paikat viisaammin kuin tänä kesänä. Vielä on toiveita että saan maistiaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on myös köynnöspinaatin siemeniä. Se olisi monivuotinen. Lehdet tosin ei näytä tällaisilta rapsakoilta.

   Poista
 3. Mulla on myös tätä uutta tuttavuutta, mutta istutin ne jotenkin vääriin paikkoihin ja ne eivät ole saaneet riittävästä valoa ja elintilaa. Sen verran kuitenkin pääsin tutuksi, että ehdottomasti ensi vuonna otan kasvatusohjelmaani ja valitsen paikat viisaammin kuin tänä kesänä. Vielä on toiveita että saan maistiaisia.

  VastaaPoista
 4. Sinulla onkin ollut mukava kokeilu. Itse en ole koskaan pinaattia viljellyt, ehkö voisin koettaa ensi kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on aina pinaattia ja sitä menee meillä tosi paljon. Niin babypinaattina kuin isompanakin. Teen aina pinaattiletut itse niin sitä kuluu.

   Poista
 5. Näin tuata pinaattia kahares avoomes puutarhas. Son koristeelline pelekästänsä ruukkukasvinaki, jos ei pinaatista muuten piittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi nätti munkin mielestä ja siksi pääsikin portin viereen. Tämä ei kyllä pinaatille maistunut. Tuli jopa enemmän vihannesportulakka mieleen.

   Poista
 6. Kiva kuulla, että pinaatin kasvatus onnistui. Köynnöstäviä hyötykasveja on melko vähän. Tätä kokeilen ehdottomasti ensi vuonna. Meilläkin pinaattia syödään paljon, etenkin oman maasta.

  VastaaPoista
 7. I've never had Malabar spinach before, but I've heard it is good. Definitely looks like it is growing well!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig