sunnuntai 21. huhtikuuta 2019

Puisia rakenteita ja pergolaunelmia

Lämmin pääsiäinen ja pihapuuhat ovat saaneet vauhtia unelmiin ja suunnitelmiin. Tontin rönttäreuna edistyy kivaa vauhtia, mutta jotain uusia rakenteitakin olisi myös kiva saada. Niistä tulee puutarhaan niin erilainen tuntu. Kasvit näyttävät paremmalta, puutarha on mielenkiintoisempi myös talvella ja pihan huonemaisuus lisääntyy. Erityisesti jos työn alla on pergola tai säleikkö. Niitä voisin nikkaroida pihaan loputtomasti. 


Juttelimme aiheesta Johannan kanssa Versoilevan uusimmassa podcastissa. Aihe on molemmilla sydäntä läheltä. Siinä missä Johanna nikkaroi obeliskeja, mietin minä rakenteita joihin saa köynnöksiä. Puu taipuu niin moneen, että siitä saa vaikka mitä kivaa.



Ehkä turhin, mutta ah niin ihana pergola sijaitsee meidän keittiöpuutarhassa. Tuollaiseksi ilmavaksi rakenteeksi se tuo yllättävän paljon suojaa kasveille. Joten olen perustellut itselleni, että se on myös hyvin tarpellinen. Vaikka pergolan alla ei oleskella, sillä on sitä tärkeämpi esteettinen rooli pihassa. Keittiöpuutarha näyttää toki kivemmalta, mutta isoin vaikutus pergolalla on tonttiin. Kulma jossa keittiöpuutarha sijaitsee, on korkeudeltaan tontin matalin kohta. Pergola tasapainottaa tontin korkeuseroja ja toispuolisuutta hyvällä tavalla.


Joten tällaisia täällä mietitään taas. Kunhan nyt ensin selviän puutarhan keväästä, joka jo itsessään tuottaa työtä monen kottikärryllisen edestä. Mutta saahan sitä haaveilla. Mistä teillä haaveillaan tänä keväänä?

Ihanaa viikonalkua! Näissä leppoisissa merkeissä se onkin ihana aloittaa.
SHARE:

4 kommenttia

 1. Olen kuunnellut teidän kaikki podcastit ja tykkään kovasti, kiitos niistä.
  Minä haaveilen josko saisi pihan edes kevätsiivottua juhannukseen mennessä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla :) Siivous juhannukseen mennessä on hyvä haave ja tavoite :D

   Poista
 2. Ihana pergola. Haaveita olisi ihan liikaakin :D Olen omasta pihasta haaveillut jo vuosia ja parin viikon päästä se toteutuu kun pääsen muuttamaan omaan taloon :) Pergola olisi kiva ja joku vesilammikko, kasvimaa, ihana rehevä puutarha missä pieniä polkuja ristiin rastiin, kukkaketo ja ja ... No ei varmasti yhdessä eikä kahdessakaan kesässä toteudu, mutta pikkuhiljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihana vaihe, kun kaikki on mahdollista. Muista istuttaa puut ensimmäisinä. Ne on hitaita :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig