keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

Vihreitä parvekesuunnitelmia

Tänä vuonna puhaltaa erilaiset suunnitelmat ruukkupuutarhassa. Kaipaan jotain ihan uutta parvekkeen päätyyn. Päädyllä tarkoitan kulmaa, jossa kaksi 15 metriä pitkää parvekkeen sivua kohtaavat toisensa. Se on mun oleskelukulmaus, jossa juon kesällä kahvia. Kasvisuunnitelmat surraavat päässä. Parvekkeelle kun mahtuu kaikenlaista, vanhaa ja uutta suunnitelmaa. 


Olen usein kertonut, että meillä viherkasvit viettävät kesän parvekkeella. Olen ripotellut niitä sikin sokin kesäkukkien sekaan, joten niihin ei juuri kiinnitä huomiota. Mutta just nyt haluan kiinnittää niihin huomiota. Joten kulmaan on tulossa pelkästään viherkasveja ja pikkupuita. Omat kasvit ei täysin riitä, joten olen tässä pikkuhiljaa hommannut kesäsuunnitelmiin sopivia ruukkuja ja kasveja. Ihanin uusi juttu on pagodipuu, jonka ostin Kevätmessuilta HUONE ett RUMin osastolta (ja unohdin kuvata puun, kun niin vimmalla istuttelin). Tuolle inspiroivalle osastolle jäi kyllä monta muutakin innostavaa kasvia. Onneksi heillä on puoti ja nettikauppa. Osaavat rouvat tarjoavat myös hyviä hoitovinkkejä. Joten sinne kipin kapi ostoksille muutkin. Kauppa löytyy Kirkkonummelta. 


Olen erityisen ihastunut mehikasveihin ja kaktuksiin. Kaikki muutkin pienet kasvit viehättävät suuresti. Tykkään yhdistellä tosi isoja kasveja hyvin pieniin. Silloin riittää mielenkiintoista katsottavaa. Odotan innolla mitä saan aikaan. Olen hieman jämähtävää sorttia, kun ihastun johonkin. Lisäilen korkeintaan yksittäisiä uusia kasveja. Joten tänä vuonna teen kokonaisen uuden pienen ruukkupuutarhan. 


Jos haluat tietää miten viherkasvit saa viihtymään ulkona, kuuntele Versoilevan uusin podcast, jonka teimme Hernepensaskujanteen Johannan kanssa. Siellä ne on kaikki meidän hyvät ja huonot vinkit. Vassokuu... Toivottavasti tykkäätte. Moikka!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Kauniita mehikasveja.Kesällä myös meillä pääsee viherkasvit ulos.Vaihdan mullatkin usein vasta silloin niihin, kun se on ulkona helpompaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä siistimpää. Useimmiten minäkin teen niin. Ei ole mielestäni vaikuttanut kasveihin yhtään mitenkään, että saavat uudet mullat vasta keväällä.

   Poista
 2. Mehikasvit on kyllä kivoja ja minusta helppohoitoisia. Poikani oli myös ostanut 3 kasvia ja kyseli sitten minulta hoito-ohjeita niin etten nyt ihan pieleen neuvonut, kun ne on pysyneet elossan, n. puoli vuotta. Itsekkin olen nyt pitkin talvea ostellut uusia kasveja ja tarkoitus on viedä ne+ vanhemmat kasvit kesäksi ulos.
  Keväistä loppuviikkoa.
  Tuleppas käymään kylässä Aurinkokujalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ne jatkossakin pysy, jos noin hyvin on poika alkuun jo päässyt. Viherkasvit kasvaa tosi hienosti, kun ne vie ulos kesällä :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig