lauantai 4. toukokuuta 2019

Hyasintti puutarhassa

Hyasintti viihtyy läpäisevässä maassa ravinteikkaassa puutarhamullassa. Itselläni pikkuruiset hyasintit on sijoitettu aivan kukkapenkkien reunaan.   Matalat sipulikukat jäävät helposti isompiensa jalkoihin. Siksi näille on valittava paikka hyvin pienten kasvien parista. Voisin kuvitella, että samaan aikaan kukkivat helmililjat näyttäisivät näiden kanssa hyvältä.
  

Hyasintti on yksi suomalaisten rakastetuimmista joulukukista. Vaikka sipulikukka on yleistymään päin puutarhoissa, tulee se silti monelle yllätyksenä, että näitä voi kasvattaa myös pihalla. Voimakastuoksuinen kasvi aiheuttaa meillä sisällä niin voimakkaita allergisia reaktioita, että olen tyytynyt ihastelemaan kukkia ulkona. Värivalikoima keväälle on ihanan pastellinen ja monipuolinen. Tänä vuonna keltaista hyasinttia näkyi kaupoissa ennätyspaljon myös pääsiäisen aikaan. Hauskaa, että tämä kestävä kukka valloittaa joulun lisäksi muulloinkin. Hyasintti on erityisen kaunis myös leikkona.
  

Olin kuullut, että hyasintit kukkivat komeimmin ensimmäisenä keväänään, jonka jälkeen kukinta pienenee vuosi vuodelta. Vielä toistaiseksi (toisena keväänään) ei koossa ole suurta eroa. Mukava huomata, että pakkasyötkään eivät ole hyasinttia puraisseet.


Minkälaisia kokemuksia teillä on, kuinka nopeasti sipulit taantuvat?


SHARE:

1 kommentti

  1. Meillä vaaleanpunaiset hyasintit kukkivat jopa kolmenakin keväänä, valkoiset vain yhden kevään. Uudestaan kukkivina kukinto on vaatimattomampi.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig