perjantai 31. toukokuuta 2019

Syreenien aikaan

Syreeneistä on tullut kukka, joka symboloi lasten kesälomaa. Ilma tuoksuu makealta, tien reunustat uhkuvat liiloina puskina ja tunnelma on iloinen sekä odottava. Olen useana kesänä kuvannut lapsia syreenien vieressä.


Olen istuttanut syreenejä useaan eri paikkaan, jotta kukinnasta saa nauttia mahdollisimman pitkään. Mutkaton pensas menestyy meillä jopa melko varjoisalla paikalla. Siellä kukinta on pidempi ja alkaa hieman myöhemmin. Osa syreeneistä vasta aukoo nuppujaan. Aurinkoisella keskipihalla on jo täysi kukinta päällä. Yläkuvan kaksivärinen 'Sensation' minulla on rungollisena. Se on harvinaisen upea!


Suurin osa syreeneistä kasvaa tontin laidoilla. Olen rohkeasti istuttanut niitä myös perennapenkkien lomaan. Leikkaamalla pensaat ovat pysyneet juuri sopivan kokoisina.


Unkarinsyreeni on selvästi puistosyreeniä myöhäisempi. Eri kasvupaikkojen lisäksi eri lajeilla ja lajikkeilla kukintaa saa hieman pidennettyä. Perinteinen liila pihasyreeni on kaikessa tavallisuudessaan yksi kauneimmista. Eniten odotan nuoren kaarisyreeni 'Veeran' kukintaa.


Kun lasten todistukset on haettu, suuntaan parvekkeen pesuun ja kesäkukkaostoksille.

Ihanaa viikonloppua!

SHARE:

9 kommenttia

 1. Minullekin tulee syreenin kukinnasta mieleen koulun päättäjäiset. Pojan ylioppilaskuvia otin oman pihan syreenien kukkiessa.
  Leppoisaa viikonloppua ja puhdasta parveketta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sinne :) Puhtaan parvekkeen lisäksi on jo suurin osa kasveistakin ulkona :)

   Poista
 2. Rakastan syreenejä! Ne tosiaan symboloi koulujen päättymistä ja kesän alkua, mutta mulle niistä lisäksi tulee mieleen mummola ja lapsuuden kesät <3 Mun rakkaat syreenit jäi vanhan kodin pihaan ja viime kesänä istutin uudelle pihalle unkarinsyreenejä, mutta niissä ei ole yhden yhtä nuppuakaan. Jotakin niiltä tuntuisi puuttuvan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unkarinsyreenit on olleet mun kokemuksen mukaan kaikkein hitaampia. Nuppuja sai odotella useamman kesän, kun mulla alut oli niin pieniä. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa :)

   Poista
 3. Minulle syreeneistä muistuu lapsuudessa kesän ensimmäiset uintiretket. Matkalla rantaan ohitimme puutarhan, jossa oli koko tontin reunus täynnään lilaa pihasyreeniä. Nykyisen asuntomme rajalla on myös näin, naapurin rajaa vasten. Yli 70-kymppiset ovat kipeästi uusimista ja leikkaamista vaille. Tekstisi osuukin hyvään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tämä itselläkin. Kuuma asfaltti, lämmin ilma ja makea syreenin tuoksu, joka voimistui helteisinä päivinä. Toivottavasti myös lapsille jää näistä muistot :)

   Poista

 4. I clearly remember that last time when I visited your site I was so impressed and this time very very impressed,
  thanks for the good content.
  https://47biz.com

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig