sunnuntai 23. toukokuuta 2021

Kesäkukkia - toukokuun parasta antia!

Toukokuun loppu on pyhitetty kesäkukkaistutuksille, jotka tässä huushollissa eivät ole ihan pikkujuttu. Ramppaan taimikaupoilla hakemassa ison satsin muutaman päivän välein. Yhdistelen, sommittelen ja mietin ruukkujen sijoitusta. Suosin tiettyjä kasveja, mutta haluan joka vuodelle aina jotain uuttakin. Tänä vuonna olen metsästänyt murrettuja sävyjä. Harmikseni en ole löytänyt paikallisilta tuottajilta oikeastaan mitään persikkaan menevää. 

Joskus kasvivalinnan määrittelee kasvupaikka. Katveessa oleva vierasmökin edusta saa aina 2 isoa verenpisara-amppelia, jotka kukoistavat taatusti myös varjossa. Erikoisuuksien lisäksi metsästän edullisia täytekasveja. Parhaat pakettitarjoukset löytyvät yleensä halvoista ketjumyymälöistä. Parhaat erikoisuudet puolestaan paikalllisilta taimistoilta. 


Jos haluat kuulla aiheesta lisää, paina play ja kuuntele uusin Puhetta puutarhasta -jakso. Versoilevan sivuilla on artikkeli, jossa aiheena on kesäkukkien sommittelu. Löydät sieltä poikkeuksellisen kattavasti kuvia erilaisista yhdistelmistä. Sinne vain inspiroitumaan 😊

SHARE:

1 kommentti

  1. TRAUMHAFTE BLUMEN;;;;

    WÜNSCHE NOCH EINEN SCHÖNEN TAG
    BIS BALD DIE BIRGIT AUS TIROL

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig