maanantai 24. toukokuuta 2021

Tulppaaneja pihan täydeltä

tulppaanit-100outdoor
Tulppaanien aika on kevään kohokohta. Piha kukkii nyt väärällään, ja tulppaaneja on joka puolella puutarhaa. Värejä on paljon, mutta vuodesta toiseen meillä on eniten violetin ja liilan sävyisiä tulppaaneja. Monet niistä ovat pikäikäisiä. 

tulppaanit-puutarhassa-100outdoor

Ilahduin tulppaanien määrästä, koska en istuttanut sipuleita yhtä paljon kuin aiempina vuosina. Onneksi pihassa on niin paljon lajikkeita, jotka eivät taannu nopeasti. Mitä pidemmälle jalostettu lajike, sitä nopeammin tulppaani tuntuu taantuvan.

tulppaanit-puutarhassa-100outdoor

Pihani ykköstulppaani on violetti 'Negrita', joka on pitkäikäinen. Ulkomuodoltaan melko tavanomainen violetti tulppaani on helppo yhdistää monenlaisten lajikkeiden kanssa. Onneksi joukossa on myös näitä kerrottuja ja ripsureunoja. Tykkään paljon myös liljatulppaaneista. 

kerrottu-tulppaani-100outdoor

Olen istuttanut tulppaaneja paljon aikaisten perennojen sekaan. Pidän tulppaaneista erityisesti kesäpikkusydämen ja särkyneensydämen kanssa. Keväällä tykkään myös tästä ärhkäkän keltaisesta kullerosta tulppujen kanssa, vaikka kesämmällä tuskin jaksaisin tällaista väriyhdistelmää. 


Värikästä viikkoa💜

 

SHARE:

1 kommentti

  1. Kaunista!! Tulppaanit on valloittaneet sydämeni vasta ihan viime vuosina, kun tajusin, että on muutakin kuin ne tavalliset punaiset, keltaiset tai valkoiset. Rakastan monivärisiä, hassun muotoisia ja erikoisia tulppaaneja!

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig