keskiviikko 12. toukokuuta 2021

Kevät, kevät, kevät ja kirsikan kukinta

Kahden päivän lämpöaalto on tehnyt ihmeitä puutarhalle. Vaikka hieman ollaan myöhässä aikataulusta, kurotaan kukintaa kiinni nyt kovalla tahdilla.  Aurinkoisimmalla paikalla sijaitseva rusokirsikka päätti heti alkaa kukkimaan, vaikka muut puut vasta heräilevät kevääseen. 

prunus-100outdoor

Meillä on pihassa erilaisia kirsikoita, mutta yhdenkään kukinta ei vedä vertoja rusokirsikalle. Vaikka syötäviä marjoja puu ei tee, on se koristearvonsa puolesta yksi pihan tärkeimmistä puista. Kukinta alkaa aina täältä. Siitä se sitten lähteen aallon lailla vyörymään, ja kohta kukkii koko piha. 

rusokirsikka-ilta-auringossa-100outdoor

Eniten kukkivissa puissa yllättää se, miten ihmeelliseltä ne tuntuvat joka kevät. Sillä ei ole merkitystä, miten monta kertaa kukinnan on jo nähnyt. Joka kerta olen puiden kukka-aallosta yhtä kiitollinen ja onnellinen. Siksi olen istuttanut pihaan lähes 20 kukkivaa puuta. Puiden kukinta-aika on kaunein aika vuodesta. 

rusokirsikan-kukinta-100outdoo

Nyt toivon lisää lämpöisiä päiviä ja pitkiä iltoja puutarhassa. On ihana kitkeä, kantata ja harata, kun iltamyöhälläkin tarkenee jo t-paidassa. 

kirsikan-kukinta-100outdoor

 Ihanaa helatorstaita!

SHARE:

4 kommenttia

 1. Ihanaa helatorstaita myös sinne! :) Onpa sinulla upea määrä kukkivia puita puutarhassa! Meille ostettiin viime vuonna suklaakirsikka, eikä se ihan vielä kuki, mutta ehkä kohta. :)

  VastaaPoista
 2. Rusokirsikassa on kaikki kaunista, kasvutapa, oksat, lehdet, kukinta, ihan kaikki.

  VastaaPoista
 3. Ooh, kirsikankukinnan aika on yksi vuoden kauneimmista!
  Meillä ei kirsikat vielä kuki, mutta aika lupaavalta nuput jo näyttävät.

  VastaaPoista
 4. Kirsikankukat ovat kauniita. Minä olen aloitellut pihatöiden tekemistä. Jänöjussi keunas oli nakerrellut vähän sieltä, sun täältä oksia. Mokoma otus ja niin mukavan näköinenkin vielä :)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig