lauantai 29. toukokuuta 2021

Lavatarha - iso sato joka vuosi

🌿 kaupallinen yhteistyö: Biolan 🌿

Lavatarha on ehkä paras satsaus mikä meidän pihaan on ikinä tehty. Omasta vihannestarhasta nauttii koko perhe. On ihanaa, kun pihalta voi kipaista tuoreita salaatteja, vihanneksia ja juureksia. Kaikki on aina tuoretta ja hyvän makuista. Oma kasvimaa mahdollistaa myös terveellisen ja edullisen pikaruoan. Meidän perheen suosikki on mangoldi-pinaattiletut. 

kati-jukarainen-100outdoor

lavatarha-100outdoor
Lavatarha on helppo tapa tuottaa perheelle luomuruokaa. Oman ruoan kasvatuksessa parasta on se, että tietää mitä syö. Siksi suosin luonnonlannoitettua multaa ja luomulannoitteita. Isoin merkitys kasvuun on kasvualustalla. Siksi se on syytä pitää kunnossa. 

kati-jukarainen-lavatarha-100utdoor

Isoin työ lavatarhassa tehdään keväällä. Teen aina samat hommat joka vuosi toukokuussa. Siistin, pesen, kunnostan, kitken ja parannan. Kun keväthuollon ja kylvöt hoitaa ajan kanssa ja kunnolla, pääsee lavatarhan kanssa todella helpolla loppukesän. Isoin homma on kevättalkoiden jälkeen kastelussa ja syömisessä. 

keittiöpuutarha-100utdoor
Lavat ovat joka kevät hieman vajaita edellisen sadonkorjuun jäljiltä. Minusta tämä on vain hyvä, koska haluan kuitenkin parantaa kasvualustaa uudella multalisällä. Olen Instagramin puolellakin hehkuttanut Biolanin Istutusmultaa, jota suosin lavatarhassa ja kasvihuoneessa. Tykkään erityisesti tämän luomumullan koostumuksesta. Multa on ilmavaa ja sisältää se biohiiltä sekä mykorritsaa. Biohiili varastoi  tehokkaasti kosteutta mikä on hyvä juttu helposti kuivuvassa lavatarhassa. Mykorritsa puolestaan parantaa kasvien ravinteiden- ja vedenottoa. Mykorritsan voi ostaa halutessaan myös erilisessä pussissa.

lavatarha-100utdoorlavatarha-100utdoor-kati-jukarainen

Sekoitan uuden mullan vanhaan multaa talikolla kääntäen. Mukaan hulautan myös Biolanin Kasvimaalannoitetta. Tämä lannoitteen juttu on korkea kaliumpitoisuus, joka parantaa sadon laatua. Sitten vain kaikki sekaisin.

lavataha-kati-jukarainen


varastolannoitus-100outdoor

Reilummin ravinteita kaipaaville kasveille, kuten lehtikaalille, teen varastolannoituksen. Istutan ensin taimet. Taimien väliin kaivan vaon, johon laitan Biolanin Luonnonlannoitetta.  Lopuksi lannoite peitetään mullalla ja kastellaan. Varastolannoitukseen käyvät kaikki Biolanin kiinteät luomulannoitteet. 

lavatarha-100outdoor


Tänään on hyvä päivä suunnata puutarhaan. Aurinkoista suunnuntaita!




SHARE:

3 kommenttia

  1. Aivan ihania kuvia! Millä otat kuvat tänne blogiisi?
    Kaunis banneri myös!💛

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos 😊 Kuvaan aina järkkärillä. Mulla on Canonin 5d mark IV. Näissä kuvissa on Sigman Art-sarjan linssi 50mm 1.4.

      Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig