keskiviikko 16. syyskuuta 2015

SADEHATTUJA

Keli muuttui yhdessä aamupäivässä syksyksi. Parissa tunnissa koivu muuttui keltaiseksi ja varisti lehtiä kasapäin. Haravat on kaivettu taas esiin. Kaunohatut näyttävät nuhaisilta vettä tippuvine terälehtineen. Onneksi on sadehatut.


 Koen pihan onnistuneen, kun se näyttää puutarhalta vielä syksylläkin. Suosikkini on juhannusruusun viininpunainen syysasu. Kukat seisovat vielä ryhdikkäästi ja uhmaavat kylmää ja sadetta.

 
Takana on pitkä kevät ja ihana kesä. Toivon mukaan yhtä kauniin syksyn jälkeen tuleekin jo joulu ja sen jälkeen voi taas kaivaa siemenluettelot ja potit esiin. Hip huraa!

SHARE:

18 kommenttia

 1. Todellakin, eihän tässä nyt ole ihan hirveästi aikaa uuteen kevääseen ja kylvöihin. Vajaa puoli vuotta<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kohta on kevät! Tätä se puutarhahulluus teettää. Ei edes tämä viheliäinen ilmasto estä meitä :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne on ihmeellisiä. Uusia kukkia tulee koko ajan ja sateesta ja tuleesta viis. Tykkään, kun ne ovat niin ilmavia ja tukia ei silti tarvita.

   Poista
 3. Runsaan kolmen kuukauden päästä voisi tehdä jo ekat kylvöt, jättiverbenaa kylmäkäsittelyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä kertaakaan jättiverbenaa kasvattanut, vaikka monta kertaa on pitänyt. Käsittämätöntä sinänsä, kun se on mun lempikesäkukka. Kaiken maailman muita hörhötyksiä kyllä on tulla kokeiltua :D

   Poista
 4. Kyllä ovat kauniita kukkia. Vielä kukkivat, vaikka on jo syyskuun puoliväli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hämmästyn välillä itsekin, että lähestytään jo lokakuuta, kun on vielä niin kukkaisaa. Toivon, että yöpakkaset tulevat vasta kuun lopulla, niin ehdin vääntää puutarhan kukista isot kukkakimput tytön juhliin.

   Poista
 5. Ihana syksy! Kuvatkin tulevat niin nättejä syksyllä. Äkkiä syksykin menee. Joulu on tuossa tuokiossa ja Tapaninpäivänä sitten onkin kevät :D Niin se menee... Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvista tulee ihania syksyllä. Valo on niin erityinen ja erilainen. Tapaninpäivänä alkakoon virallisesti kevät. Sitä ennen nautin villasukista, takkatulesta ja kynttilöistä.

   Poista
 6. Syksykin on ihan mukavaa aikaa! Ehtii hieman askartelemaan:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kuule ihan samaa. Ja ompelemaan ja neulomaan. Edes vähän. Olenkin tuota miettinyt miten jännä on, että yllättävän moni nainen askartelee :D

   Poista
 7. Ihanat!
  Joo, nyt on syksy ja ruskaa ja kaikkea kaunista. Sitten on joulu, jonka jälkeen alkaa kevät. Ekat kevätesikot voi ostaa jo välipäivinä. :) Ja ne kylvöt, vaikka olisi päättänyt, etten enää kylvä ja ostan valmiit taimet. Mutta kun kylvöaika tulee, eihän sitä malta olla mitään tekemättä, kevään edistykseksi. Ei vaan yksinkertaisesti kestä olla mullasta erossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Määrä vain kasvaa joka vuosi. Jos päätän, että korkeitaan neljä perenna, niin sitten sekoilen kesäkukkien ja hyötykasvien kanssa. Mikä järki? No ei yhtään mikään. Tunnen niin masentavan hyvin itseni, että tiedän sen sekoilun alkavan muutaman kuukauden päästä taas. En voi edes huijata itseäni enää. SIksi pesin varmaan 300 pottia ja ruukkua, niin on sitten millä sekoilla.

   Poista
 8. Minulla on laatikollinen kukkasipuleita, jotka istutan lokakuussa. Kevät siis täälläkin jo mielessä:)

  VastaaPoista
 9. Kaunista piisaa vieläkin, ihanaa! Ja kohtahan on taas kevät :)

  VastaaPoista
 10. Onneksi meillä on Suomessa vuodenajat. Saa hieman huoahtaa ja levätä puutarhatöitä talven aikana.

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunista ja todellakin onnistunut puutarha! Itse koen niin, että syksy on oikeastaan alku keväälle - kaikki kukkasipulit virittävät niin mukavasti tunnelmaan! Väliin tulee vain se kuuden kuukauden kestoinen paussinappula. Se voisi olla lyhempi, mutta koska ei ole, niin tällä mennään.

  Kaunista!

  Sini K.
  Viherpihan Kasvihormoni-blogista

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig