lauantai 18. maaliskuuta 2017

Mitä minnekin

Keittiöpuutarhan kukat tuottavat päänvaivaa joka vuosi. Otan homman ehkä turhan tosissani, mutta ra-kas-tan suunnitella yksivuotiset kukat joka vuosi uudestaan. Haluan kokeilla, yllättyä ja nähdä uutta. Ja joka vuosi huomaan harhautuvani askel askeleelta kauemmaksi perinteisistä keittiöpuutarhan kukista. Haittaakse?


Tuoksuherneen tilalla kasvaa ruusunätkelmä, joka muistuttaa niin kovin tuota yksivuotista sisartaan, että harva edes tajuaa eroa. Neidonkukat ja punakosmoskukat ovat jo täysin vakiintuneet kesäasukit kasvulavoissa. Olen kokeillut myös huovinkukkaa ja markettaa mitkä upposivat hienosti muiden sekaan. Vaan mieli halajaisi vielä jotain uutta ja koreilevaa.


Keittiöpuutarhan kukista iisoppi, vaalea ja punertava krassi, kermanvaalea kehäkukka sekä yksinkertaiset samettikukat ovat saaneet luvan toimittaa oikeiden keittiöpuutahan kukkien virkaa. Harrastamisessa parasta on juuri se, että valinnat saa tehdä ihan itse. Kannustan asiakkaitakin siihen, että jos jostain oikein kovasti tykkää niin sen saa pitää. Oli se muiden mielestä kuinka pöljä valinta hyvänsä. 


Samettikukan siemenet ovat mullassa nyt. Minä jatkan pähkäilyä. 

Ihanaa viikonloppua!
SHARE:

12 kommenttia

 1. Kyllä saa ja pitääkin hullutella! Yksivuotisissa kukissa on just toi hyvä puoli, että voi mennä fiiliksen mukaan, joskus räväkämpää ja joskus hillittyä.
  Mikä muuten on toi ihastuttavan näköinen tapetti tai kangas tokan kuvan taustalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on keittiöstä jota en ole vielä ehtinyt kuvata. Se on tosi ihana lehtitapetti. Kaunis pari valkoisen kanssa 😊

   Poista
 2. Vaihtelu virkistää yksivuotistenkin osalta. Itse tulee tosin liikaa pitäydyttyä samoissa tutuissa ja turvallisissa valinnoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin perso kukille etten osaa pysyä vain samoissa.

   Poista
 3. Pitäisi enemmän tehdä kokeiluja, mutta helposti nappaa samoja, varmoja siemeniä mukaansa. Saattaisi tosiaan yllättyä positiivisesti!

  VastaaPoista
 4. Meillä kesäkukat ovat pääasiassa kasvimaalla, tärkeintä on että kukinta on taattu, laitan aika paljon kesäkukkia...no ruukkuihinkin myös tietysti monenlaisia. Kesäkukkien kanssa pitää hullutella! Mun viime kesän hurahdus oli Marylandin zinnia, ihana kukka! Impectan kassalta messuilla se hyppäsi kyytiin, nyt tilasin niitä montaa eri väriä lisää, suosittelen sitäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Zinniat kokeilussa täälläkin :) Ne ovat aivat ihania. Jättiverbenaa on pakko saada myös. Nyt haluan niitä keittiöpuutarhan sisäänkäyntiin.

   Poista
 5. Minulla itää tulisalvian alkuja...Eikös se melkein kuulostais vihannekselle ;) keittiöpuutarhaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mausteelle. Eli keittiöpuutrhaan ehdottomasti :D

   Poista
 6. Tosiaan, pitäisi rohkeammin kokeilla uusia lajikkeita vanhojen rinnalle. Mitähän tänä vuonna kokeilisi...sulla olikin tuossa kivoja vinkkejä.

  VastaaPoista
 7. on aina kiva kokeilla jotain uutta:)

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig