keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Narsissihuumaa

Kevät on mielestäni parasta aikaa vuodesta kaiken maailman kodin kukille. Sipuli- ja mukulakukkia tarjotaan kaikkialla ja valikoima lajikkeineen tuntuu paranevan vuosi vuodelta. Suuntaan joka vuosi tähän aikaan Ikeaan narskuja hakemaan. 


Valitsen aina ne mahdollisimman vähän kasvaneet yksilöt. Rakastan tätä vaihetta, jolloin nupuista ei ole vielä tietoakaan. Myös sipuli saa ehdottomasti näkyä kunnolla. Kauniissa asetelmassa vihreä + sipuli voi olla se juttu. Kukat ovat vain hauska bonus.


Istutin erilaisia narsisseja lasisiin jälkiruokakippoihin, pilttipurkkeihin ja viinilaseihin. Juuret ja multa saavat näkyä. Näissä kipoissa myös sipuli on edukseen.


Tiiviisti istutettu narssipotti kestää hyvin irtirepimisen. Mullan tuoksusta tulee kevät mieleen. Mikä tämän hauskempaa! Yhdestäkin narsissiruukusta voi saada ison ja näyttävän asetelman, kun sipulit istuttaa yksittäin erilaisiin kippoihin. 


Mieli siirtyi välittömästi kevätaikaan näiden ihanuuksien myötä. Myös luontoäiti tuntuu haistaneen muutoksen. Lumi sulaa ja linnut laulavat. Selkeä kevään merkki.


Joko teillä on ensimmäiset sipulikukat hankittu?


SHARE:

25 kommenttia

 1. Hauska idea istuttaa sipulit erilaisiin lasiastioihin. Heti aloin miettiä sopivaa astiaa omasta kaapista...takatalvi hieman hidasti keväthuumaa ja narskut jäivät vielä ostamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ruvennut katsomaan ihan eri silmällä tarjottimia, lasimaljakoita ja tarjoiluastioita. Tiedän miten tykkään näitä laittaa ja nyt alkaa olla purkkikokoelma melko hyvä :)

   Poista
 2. Kiva idea istuttaa sipulit yksitellen omiin kippoihinsa, joista kokoaa asetelman. :)
  Itse istutin syksyllä varaston ikkunalle ruukkuun alesipuleita mm. tulppuja ja narskuja. Ensimmäiset tulput ovat ehtineet jo kukkaan ja narskuissakin on hyvät nuput tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa jäi tekemättä. Toi on musta aivan ihana tapa ottaa varaslähtö kevääseen <3

   Poista
 3. Suloisia pikkunarsisseja! En ole aiemmin ajatellut Ikeaa sipulikukkien ostopaikkana, täytyykin muistaa vastaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kaiken kaikkiaan hyvälaatuiset (ja tosi edulliset) kasvit. Siellä kastellaan ja veikkaan, että heittävät heti huonokuntoiset pois. Siellä harvoin näkee mitään puolikuntoisia raaskuja. Mun viherkasveista on suurin osa sieltä.

   Poista
 4. Kiva idea jakaa narsissi pienempiin osiin! Tuo täytyy ehkä itsekin vielä toteuttaa. Joten kiitos inspiraatiosta -taas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On näitä vähän somessa näkynyt. Yllättävän vähän kuitenkin, kun niin helppo toteuttaa. Ruotsalaisilla näitä taitaa enemmän olla. Tee säkin joku! Mielenkiinnolla odotan :)

   Poista
 5. Kyllä, sipulikukat kuuluuu ehdottomasti kevääseen! Mulla on vaan paha tapa joko kasvattaa niihin liikaa vartta tai kuivattaa nuput:( Mutta, kuten sanoit; usein riittää se sipuli ja vihreys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy sitä mullekin välillä. En oo muutenkaan niin villinä siihen vaiheeseen, kun kukat on jo ihan kypsiä ja kaatuileekin vähän.

   Poista
 6. Kiitos tästä hienosta ideasta. Täytyy ottaa tuo jakamisidea käyttöön. Kauniit kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä oon niin innostunut tästä kuvaamisesta taas monen vuoden jälkeen, kun hankin paremman kaluston. Kyllä on ollut taas ihan opetella uutta :)

   Poista
 7. Nämä sipulikukat tietää niiiiin kevättä :)
  Yhden perunanarsissin olen jo hankkinut, joten kyllä se siitä taas lähtee viherrys :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin kaikenlaisia narsisseja :D Perunanarsissit on kyllä ihan lemppareita :)

   Poista
 8. Minulla on kuisti täynnä sipulilukkia! Ja lisää tarttuu mukaan joka kauppareissu. Viime syksynä tungin ylijääneitä krookuksen mukuloita ruukkuihin kuistilla ja nyt nekin jo kukkivat. Ensi syksynä lataan koko kuistin kaikki ruukut täyteen kukkasipuleita. Saan kunnon varaslähdön kevääseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva idea. Tuollainen kuisti olisi ihan unelma! Mä en viiti pitää kotona paria asetelmaa enempää esikasvatusaikaan, kun nurkat pursuavat jo muutenkin kaikesta vihreästä :D

   Poista
 9. Vielä ei ole, sillä haluan ne ulos ja tietäähän sen miten siinä nyt kävisi.. :D
  Munkin lemppareita on sipulit ihan pienillä varsilla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä kauaa mene, kun narskut voi viedä päiväksi ulos. Tuntuu, että maaliskuun ensimmäinen oli jo paljon keväisempi :D

   Poista
 10. Narskut ja kaikki sipulikukat ovat niin kauniita jo alkuvaiheesta lähtien. Jo sipulikin on niin kaunis, että on kiva jos se on näkyvillä.
  Mä en ole vielä tete-narskuja hankkinut tänä keväänä, mutta helmililjoja, perunanarskuja ja keväthyasintteja kylläkin. Kaikki sipulikukat saavat kyllä sydämen sykkimään ja ajatukset kevätvaihteelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä hankin erilaisia narsuja. Tykkään tässä vaiheessa noista missä on iso sipuli. hyasintit ois keväällä ihania, mutta täällä ollaan allergisia. Helmililjoja voi pitää hetken, mutta enemmän kukkiessaan saavat nekin lähtöpassit. Onneksi valikoima on koko ajan parempi niin löytyy jokaiselle jotakin.

   Poista
 11. Ai vitsit, näyttääpä hyvältä nuo sipulit jälkiruokakupeissa! Yllätin itseni tänään vähän katsomassa kukkasipuleita Plantagenissa. Mitä on tapahtunut, alkaako vannoutunut hyötypuutarhuri ratketa kohta kukkiinkin? Haha, saas nähdä, ainakin tällaiset kauniit inspiraationlähteet avittavat siihen suuntaan! :D

  VastaaPoista
 12. Tiedätkös mitä. Mulla on "aina" (no, useamman vuoden ajan) ollut ensimmäiset sipulikukat hommattuna jo hyvissä ajoin tammikuussa, mutta nyt... jokin estää mua hommaamasta niitä! =D Eilenkin kävin Ikeassa ja otin jopa narskupurkin käteeni, mutta sitten EI. En ymmärrä! Tai no, luulen ymmärtäväni että syynä on tämä viimeisin remonttiprojektimme, jonka aikana ei ole tehnyt mieli hommata mitään ylimääräistä pöydille, koska ne täyttyvät muutenkin työkaluista yms. romusta. Toivottavasti pääsen vaivasta eroon. Ihanaltahan nuo nimenomaan vielä kukitta olevat sipulit näyttävät ja olen itsekin tykännyt keksiä niille kaikenlaisia kivoja purkkeja. Laseissa näyttävät erityisen kivalta, kun sipuli ja juuret näkyvät.

  Omaan blogiini vastasinkin kommenttiisi, että tää sun uusi pohja ja ulkoasu on tosi kaunis ja selkeä. Raikasta, tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän niin hyvin! Mulla tekee jo esikasvatus sen, etten halua liikaa leikkoja tai sipulikukkia. Meilläkin rempataan parhaillaan ja se kyllä vaikuttaa myös. Jos tykkää seleästä ja siististä niin ei kai sitten tykkää kukkakimpusta sotkun keskellä. Joskus aiemmin kirjoitinkin siitä, että kukkakimppu saa mut aina siivoamaan :D

   Ja kiitos <3

   Poista
 13. todella kiva idea laittaa ne lasiastioihin!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig