maanantai 3. huhtikuuta 2017

Orvokkien lumovoimaa

yhteistyö
Kevään ensimmäinen kesäkukkaistutus on meillä koostunut perinteisesti värikkäistä orvokeista. Kylmää kestävinä ne voi viedä päivällä parvekkeelle. Tässä vaiheessa on ihanaa hullutella väreillä. Seesteisen kokonaisuuden vuoro tulee sitten myöhemmin. 


Orvokkien kasvisuku on hurjan laaja, ja lajeja on satoja. Suurin osa orvokeista kasvaa pohjoisella pallonpuoliskolla ja meilläkin näitä kasvaa useaa sorttia luonnossa. Olen yhtä ihastunut puutarhaan jalostettuihin orvokkeihin kuin heidän metsäisiin sisariinsa. Useimmat orvokeista ovat violetin sävyisiä mihin myös orvokin nimi viittaa. Violetti sana juontuu ranskan kielen Violette sanasta, joka tarkoittaa Viola-sukuun kuuluvaa kasvia eli orvokkia. 


Reilu määrä orvokkeja istuu kauniisti suureen ja laakeaan ruukkuun. Kosteudesta pitävä orvokki hyötyy reilusta kasvualusta, joka ei kuivahda helposti.  Isot ruukut ovat muutenkin helpompi hoitaa, kuin pienet potit. GreenCaren Kesäkukkamulta sisältää kosteuskiteitä, jotka auttavat kosteustasapainon säilyttämisessä. GreenCaren kehittämän Grobiootti-hyötymikrobin olen saanut kokea edellisillä kausilla lupausten mukaiseksi. Kasvit ovat terveempiä ja kukinta runsasta. En muista milloin olisin joutunut heittämään kasveja pois taudin iskettyä. Terveellä kasvilla on vahva juuristo. Vahvan juuriston omaava kasvi puolestaan vastustaa tauteja varmemmin. Yksivuotisten kukkien taimet ovat suhteessa niin arvokkaita, että yhtään ei tee mieli heittää pois kesken kauden. Grobiootin idea on suoraan luonnosta. Myös siellä kasvit hyötyvät hyötymikrobeista mitä maapohja vilisee. Hyötymikrobit parantavat ravinteiden saatavuutta kasvualustasta mikä puolestaan näkyy kasvun elinvoimassa.


Ihanan keväistä ja aurinkoista tiistaita!


SHARE:

15 kommenttia

 1. Voi kuinka kauniit. Orvokit on ihan lemppareita. Viime syksyn puolella istutin ne kukkamaahani joten nyt katsotaan mahtaako ne kukkia siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvokki kyllä kylväytyy uudelleenkin helposti. Mulla niitä nousee aina kivituhkasta.

   Poista
 2. Kauniitahan orvokit ovat - kaunis on myös istutuksesi! Tuo valkoinen on aivan ihana, niin raikas. Itse pidän pienikukkaisista orvokeista, viime vuonna kasvatin siemenestä mustaa sarviorvokkia. Kiva nähdä minne se on siementänyt... Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään tässä vaiheessa kaikenvärisistä. Musta ja valkoinen ovat kesällä suosikit :)

   Poista
 3. Ihania ovat ja ihana on tuo taustaseinän tapettikin. Sen haluaisin keitiömme yhdelle seinälle!

  VastaaPoista
 4. Orvokit aloittavat kesäkukkakauden. Nykyään niitäkin löytää vaikka minkä värisinä ja muotoisina. Ihana istutus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On nämä jotenkin niin suloisia tässä vaiheessa.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. No ne on. Ja kohta pääsee messuillekin missä niitä on vaikka ja kuinka :)

   Poista
 6. Ihania orvokkeja! Kesää odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on kyllä siitä erikoisia, että monesti menee varhaisesta keväästä loppukesään.

   Poista
 7. Kulhollinen orvokkeja=kevät tiivistettynä:)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihastuttava kattaus orvokkeja! Siellä teidän etelässä lienee meitä turvallisempaa napata noita kylmänkestäviä(kin) kasveja jo hellään huomaan. Saatko muuten orvokit selviämään syksyyn saakka?

  Tykkäsin viime vuonna tämän sinun yhteistyökumppanisi mullista, erityisesti kesäkukkamulta oli hyvää. Ajattelin hankkia samaa sorttia myös tänä vuonna.

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig