sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Pölli poikineen

Elämä on ollut yhtä pölliä, halkoa, lintikkaa, kalikkaa, rukoa ja risua viimeisen viikon ajan. No mahtui sinne yhdet kummitytön syntymäpäivätkin väliin. Ihan näin siisti ei puutarhurin ulkoasu muuten ole viime päivinä ollut. Tilannekatsaus ei vielä perjantaina ollut kovin toivon täyteinen, mutta tänä iltana näytti jo paremmalta. Puuta on usean kuution verran ja sen sovittaminen pientalopihaan kuivumaan on ollut jo oma pähkinänsä purtavaksi. 


Kasvihuone mielessä olen risuja ja halkoja kärräillyt. Tässä kohtaa alan olla tyytyväinen, jos näen edes pihan siistinä vielä joskus. En tohdi edes ajatella sahanpurun määrää joka nurmikkoa ja hiekkapihaa peittää. Ei auta kuin purra pala kerrallaan. 


Sarjalaitteen tallikärryt ovat olleet pelastus. Olen haaveilltu tällaisista pitkään. Kaikki aika ei mene talouspihan ja puutarhan välin ravaamiseen, kun iso kärry vetää valtavat määrät roskaa sisäänsä. Tässä saa samalla kunnon jumpan kun kärryä lykkää ylämäkeen.


Tänään vielä tsempataan. Josko se tästä.

Toivottavasti teillä on ollut ihana pääsiäinen!SHARE:

30 kommenttia

 1. Äläs ihmeessä vie hienoja koivunoksia tunkiolle vaan hyödynnä puutarhaan! Niistä voi tehdä vaikka Sun mitä💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh tulee kirjoitusvirheitä uudella kännykällä😣

   Poista
  2. Kyllä näitä on säästettykin, mutta kuvista ei tajua miten paljon tätä on. Osa pölleistä on jätetty jakkaroiksi ja risuja on pilkottu kompostin kuivikkeeksi. Pelkkää halkoa on parisenkymmentä kuutiota. Siitä saa käsitystä oksien määrästä :D

   Poista
 2. Lintikka ja ruko ovat minulle ihan uusia sanoja, mitähän ne tarkoittavat? Muut puutermit oli tuttuja. Onko risuja niin paljon että niistä saisi rakennettua jotain puutarhaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkea on yllinkyllin ja ylikin. Lintikka on se iso pöllin siivu, joka järkelemäisestä rungosta ensimmäisenä kirveellä sipaistaan. Lintikoista syntyy pari kolme halkoa. Ruko on tuoreiden halkojen pino, joka jää kesäksi ulos kuivumaan ennen kuin halot voi kantaa autotalliin :)

   Poista
  2. Kiitos! Taas oppi uusia sanoja.

   Poista
 3. Ah, niin tiedän tunteen: kumpa olisi edes siisti piha! Menee tosiaan jopa sen kasvihuonehaaveen edelle :). Kyllä se siitä, tsemppiä pihapuuhiin, vaikka hidasta ja työlästä se välillä on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko suorittaa se ennen kuin uutta edes mahtuu rakentamaan. Nyt alkaa olla loistomallilla jo! :) Kiitos tsempeistä!

   Poista
 4. Upeita koivunrisuja risutöihin, ai että ja pöllejäkin vielä, älä anna niitä ihan kaikkia palastella, niistäkin saisi varmaan jotain kivaa! Pöllijumppa on tehokasta, sitä meilläkin harrastettiin ja kehosta löytyy paljon uusia lihaksia, niveliä ja jäntyjä, sahanpurun ja risujen siivous on osa projektia ja siihen tulee ihmeen kaupalla himokin...ainakin minulla :D

  Kaunista 2. Pääsiäispäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiopaikka saa uudet jakkarat. Männystä tehtiin pitkiä istuimia, joiden päälle voi laittaa myös ruukkuja. Voin sanoa, että himo on karissut pitkin viikkoa. Ehkä sitten, kun piha on melkein siisti innostun uudelleen :D

   Poista
 5. Oi mikä ihana tunne, kun suuri, varjostava puu saadan kaadettua. Työtä varmasti riittää pitkäksi aikaa, mutta tulos on useimmiten sen arvoinen. Meillä karmeat havukasat vielä odottavat poiskuljetusta, mutta valoa tulee, ihanaa! Ja mitä hyötyliikuntaa siinä saakaan samalla..!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ei juuri varjostaneet. Osa oli lahoja ja kasvihuoneen vierestä oli pakko kaataa ensin puut, koska ei niitä oikein lasitalon vierestä parin vuoden päästä voi kaataa. Kyllä on hämmentävän avaraa. Mutta tuleepahan tilaa uudelle :)

   Poista
 6. Tsemppiä! Hirveä duuni, mutta palkitsee lopulta :)

  VastaaPoista
 7. Huh, mikä urakka! Varmasti iskee epätoivon tunne risujen keskellä, mutta onneksi se on kerralla ohitse ja lopputulos on varmasti mieluinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kova luotto mun vanhempiin. Niillä on aika hyvä tatsi näihin urakoihin. Kun isä sanoo, että kyllä ne siitä, niin kyllä ne ihan oikeasti siitä sitten häviääkin :)

   Poista
 8. Toi homma on aina tosi raskasta, mutta anteliasta. Meidän pihalta kaadettiin tässä taannoin 34 isoa puuta, huh, et arvaa mikä homma oli pihan siistimisessä. :D

  VastaaPoista
 9. No, on teillä urakkaa... Mutta varmasti olette lopputulokseen enemmän kuin tyytyväisiä. Koko puutarha ja tuleva kasvarikin saavat paremmin valoa. Kylmillä on myös mahtavaa lämmitellä takkaa omilla puilla.
  Tsemppiä loppurutistukseen ja hyvää II pääsiäispäivää! 💛

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja nurmikkko ja pensasaita kasvaa. Sitä odotan eniten. Koivut on ihan hirveitä, kun ne imee koko pihan nesteet suihinsa. Kiitos tsempeistä!

   Poista
 10. On teillä siinä hommaa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 11. Samoissa tunnelmissa pääsiäinen meni, autotallin takaa piti kaataa muutama kuusi eli pöllejä on kuskattu ja risuja poltettu. Kaipaan haravointia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuset on ihan pahimpia. Meillä ei onneksi kaadettu kuin yksi. Inhoa käsitellä havuja. Tsemppiä teillekin!

   Poista
 12. Risusavotta ei ole kaikkein mukavinta pihapuuhaa, mutta sitä tekee, kun tietää, miten ihana lämpö niistä poltettavista puista tuleekaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri. Isäni juuri sanoi, että omin käsin tehdyistä haloista tulee paras mieli, kun niitä polttelee :)

   Poista
 13. Koivussa on ihan uskomaton määrä tavaraa. Kun itse tekee klapit, koivu lämmittää ensin klapeja tehdessä ja vielä toistamiseen klapien palaessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koivu on kyllä tosi tuottoisa puu halkojen suhteen. Ja on kyllä saanut hikoilla jo, vaikka pääsiäinen on ollut aika kylmänpuoleinen.

   Poista
 14. Isot koivut ovat mahtavia puita ja mahtavuus tulee välillä pienen ihmisen voimille... Meillä oli myös edellisessä vastaava ja sopivasti se kaadettiin, kun yritin selvitä kahden mini-ihmisen kanssa. Meillä kaikki pöllit eivät päässeet klapeiksi asti, sen verran vaativaa se oli :). Mutta lopuistakin tuli kauniita kukkaruukkujen alusia! Ja tuosta määrästä risuja tekisi muutaman kranssin, pallon ja patsaan, jos saattaisi inspiroitua. (Mutta onneksi koivuntuhka on hyvä ravinnepaukku, joten antaa mennä vaan hyvällä omallatunnolla.)

  TSEMPPIÄ!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
 15. Oman kokemukseni mukaan sahanpuru ja muut jäljet jäävät aika hyvin piiloon, kunhan ruoho vaan alkaa kasvaa. Meiltäkin on kaadettu pihasta paljon isoja puita, ja onhan se aikamoinen souvi ja hyvää jumppaa.
  www.menolippumaalle.fi

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig