maanantai 10. huhtikuuta 2017

Parasta juuri nyt

Yksi parhaista jutuista viimeisen puolen vuoden aikana on ollut säännölliset lenkit luontoon. Nessa the Rescuedog on johdattanut minut takaisin siihen mikä elämästäni on puuttunut pitkän aikaa. En ollut tajunnut miten paljon luontoa ja raitista ilmaa  olin kaivannut.


Olen siitä onnekkaassa asemassa, että pikkukylässäni on useita ihania reittejä ja metsää yllin kyllin. Täällä ei myöskään ole ruuhkaa, vaikka huolettuja väyliä on useita. Ehdoton suosikkini lähtee lähes takapihalta. Useampi kilometri lammen ympäri närekorvessa ja suolla on juuri se mitä kiireisiin viikkoihin eniten kaipaan.


Pitkospuut ovat viehättäneet minua aina. Suolla on ihan oma tunnelmansa ja luonnonkasvien ystävälle paikka on loputtoman mielenkiintoinen. Täällä tuoksuukin ihan erilaiselta kuin muualla. Kumpparit pitävät nilkat kuivina, kun polku välillä upottaa. Meidän raparekku ei sen sijaan voisi loiskuvasta maastosta olla onnellisempi.


Moni muukin varmasti tunnistaa luonnon lataavan voiman. Verenpaine ja stressitaso laskee välittömästi sitä mukaan, kun maa jalkojen alla pehmenee ja tiedän olevani jossain muualla kuin rakennetussa ympäristössä.


Heräävää luontoa on myös ihana seurata. Heinä on kuivaa ja karua, suopursut nuupottavat, mutta aurinkoinen metsärinne on jo sinisenään sinivuokoista.


Parasta! 

Aurinkoista pääsiäisviikkoa!

SHARE:

23 kommenttia

 1. Luonnon keskellä kävely on kyllä niin voimaannuttavaa <3
  Ja onpas ihana Nessa!

  VastaaPoista
 2. Mulla luontokävelyt auttavat myös työjumiin. Koska teen töitä kotona, lähden silloin tällöin kesken päivän pienelle kävelylle metsään, ja taas hommat luistaa. Ihan parasta! Kivan innokkaan näköinen tuo sinun koirakaverisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä. Musta on kiva, kun koiralenkki katkaisee työpäivän. Pysyy ajatus kirkkaana :)

   Poista
 3. Niin samaa mieltä!!
  Tosin meilläpäin viime talvena metsässä oli hurjan liukasta johtuen jatkuvista lämpötilojen muutoksista. Piikkikengät tähän kyllä auttoivat :)
  Ihana Nessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä oli vielä pari viikkoa sitten vähän jäistä. Nyt alkaa mennä vaan vetisen puolelle. Kevät tulee :)

   Poista
 4. Todellakin parasta! Upea kuvasarja!! Varmasti stressitaso laskee verenpaineen kanssa, luonto parantaa! Ihana tuo teidän koiruli, varmasti nautttii elämästään niin rapakossa läiskytellen kuin mahtavia tuoksuja nuuhkien!

  Ihanaa Pääsiäisviikkoa Teille! Upea tuo edellinen messupostaus myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nessa nauttii kyllä sydämensä kyllyydestä. Hän on selvästi myös innoissaan kaikesta nuuhkuteltavasta :)

   Poista
 5. Ihana suomaisema oli vuodenaika mikä hyvänsä ja pitkospuut ne tuovat mukanaan häivähdyksen suomalaisesta erämaasta. Ja mikä tuoksu suomaisemalla onkaan ihan omanlaisensa sääolosuhteista riippuen.Täällä meilläpäin on upean mahtava Siikaneva jos oikein haluaa mennä erämaihin, toki pienikin suo ja korpimaasto kyllä tuo saman tunnelman. Ja suon runsas kasvivalikoima, se on ihan luku omansa. Hienoa, että voit ihan kotiovelta lähteä ulos oikeaan luontomaisemaan ja tietysti myös koiraystävälle. Luksusta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkospuissa ja närekorvssa on jotain tosi suomalaista. En ole ajatellut sitä erämaana, mutta niinhän se tosiaan on. Luonnonkasveista mä jaksan olla loputtoman kiinnostunut :)

   Poista
 6. Kyllä, ihan samaa mieltä oon tuosta luonnon voimaa antavasta, suorastaan taianomaisesta voimasta. Se antaa juuri niin paljon, kuin jaksat ottaa. Mikään ei todella lataa akkuja niin kuin metsän humina, vapaan veden solina ja pilvet, jotka kiiruhtavat avaralla taivaalla.
  Nessa näyttää nauttivan myös <3
  Kaunista ja valoisaa pääsiäisviikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo purot on tuolla kans jotain ihan mahtavaa. Solina on niin kivan kuuloista. Ihanaa pääsiäisviikkoa sinnekin Ellis :)

   Poista
 7. Olet niin oikeassa, koirat saavat liikkumaan ja se jos mikä tekee aivoille hyvää :) Näitä kuvia katsellessa tulee mieleen josko jotenkin voisi hypätä kuvaan mukaan, näyttää niin ihanalta nuo teidän pitkospuut ja niin iloiselta tuo teidän koiruli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nessa on niin onnellinen tuolla. Ja tuohon lenkkiin ei kyllä kyllästy ikinä. Pitkospuilla on vaan jotenkin kivempi kävellä kuin muualla :)

   Poista
 8. Komeat maastot. Tuolla olisi varmaan mielenkiintoisia perhosiakin kesäaikaan kuvattavana. Nessa näyttää myös onnelliselta, luonto tekee hyvää kaikille! Tosin kyllä kävely messukäytävilläkin Turussa ja Tukholmassa kävi kuntoilusta, kevätkukat ja vehreys taas saivat mielen hyvälle tuulelle (vaikkakin iltapäivästä yleisötungos NT-messuilla alkoi jo taas kääntyä vähän rasittavalle puolelle).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messu- ja kaupunkikävely käy todellakin kuntoilusta. Mulla se innostuminen kyllä vaan nostaa verenpainetta :D

   Poista
 9. Hieno paikka! Kuvaaminen kun yhtä juhlaa, kun näkyvissä ei ole ainuttakaan sähkötolppaa, liikennemerkkiä tai pakettiautoa. Mikä rauha ja vielä ihana karvakaveri seurana.

  VastaaPoista
 10. Oi oletpa onnentyttö, kun sinulla on tuollainen stressinpurku- ja liikuntapaikka takapihan tuntumassa! Tähän aikaan vuodesta näkymät ovat erityisen rauhoittavat, mutta eipä mene kauaa, kun väri vaihtuu toisella tapaa rentouttavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta vaihtlu on ihanaa. Suo on tosi kiva aina lumettomaan aikaan :)

   Poista
 11. Luonnossa akut latautuvat! Koirasta on myös tämä hyöty: lähdet ulos, vaikka mikä sää olisi. Meilläkin on lähellä pitkospuita, mutta en tykkää niillä kävellä vaan menen mieluummin vieressä. Suolla se voisi olla hankalampaa!

  VastaaPoista
 12. Nessa pistää vauhdilla:) Ihana kuva!

  VastaaPoista
 13. Ihana voimaantumisreitti :) Meillä ei ole pitkospuita, mutta hyviä metsäreittejä muuten koiran kanssa kulkea ja ihan tästä kulmilta pääsee metsään. Koiran omistamisessa on kyllä parasta se, että aina on innokas lenkkikaveri, oli keli mikä hyvänsä!

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig