lauantai 1. syyskuuta 2018

Kaikkien kehuma omenapiirakka

Kaikkien kehuma omenapiirakka oli jo nimeltään jotain sellaista mitä oli pakko kokeilla. Olen jokseenkin aina ollut pöhkönä leivonnaisiin joilla on mahdollisimman kliseinen ja grandioosi nimi. Olen juuri se, joka haksahtaa leivonta-ohjeisiin, jotka alkavat nimellä 'maailman paras'. Tällainen oli myös omenapiirakka, joka on ollut Kotikokki-palvelussa tosi suosittu. Nimi ei luvannut turhia. 


Omat herkkumenat on syöty jo pari viikkoa sitten ja jäljellä oli vain meidän vanhojen rupuisten puiden omppuja. Onneksi apu oli lähellä. Kivat naapurit ovat oikeasti ihan aarre! Viestiä myöhemmin olin tervetullut keräämään omenoita kadun toiselta puolelta. Vanhoissa omakotitaloalueissa  hedelmäpuiden määrä on huikea. Elo-syyskuu tuoksuu meillä omenalta.


OHJE:

pohja
200g voita
1 1/2 dl sokeria
3dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl kevytmaitoa
1 kananmuna

täyte
4 omenaa
kanelia

Sulata voi. Sekoita joukkoon jauhot ja sokeri. Siirrä taikinasta 1 dl pinnalle ripoiteltavaksi. Sekoita lopputaikinan joukkoon loput aineet ja sekoita. Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Kaada löysä taikina vuokaan ja peitä pinta kuorettomilla omenan lohkoilla. Sirottele päälle kanelia sekä murusteltavaa taikinaa. Paista 200 asteessa noin 30 minuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kera. 


Kokeilkaa! Piirakka on todella nimensä veroinen. Ehkä vähän pieni tosin.

Ihanaa sunnuntaita!

SHARE:

2 kommenttia

  1. Ei syksyä ilman omenapiirakkaa, onneksi muiden pihoissa on nyt omenaa jaettavaksi saakka kun omasta pihasta ei tule yhtään omenaa.

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään laittaa desin verran kookoshiutaleita/mantelijauhetta tai molempia ja vastaaavasti vähemmän vehnäjauhoja. Tulee kiva vivahde vielä lisäksi. t. Ansu

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig