lauantai 1. elokuuta 2020

elokuinen kivikko

Elokuinen kivikko on varsin vihreä! Mikään kohta pihastamme ei taida kokea niin suuria muutoksia kesän aikana kuin kivikko. Alkukesästä kivikko kukkii vaaleanpunaisin ja liiloin kukin. Keskikesä on keltainen. Loppukaudesta, kasvit ovat jo niin suuria, että vain isoimmat kivet erottuvat. Yleisilme on vihreä. Matalat maanpeittokasvit löytyvät vain tiiraamalla koristeheinien, havujen, pensaiden ja luonnonkasvien seasta. 

lyydianmaksaruoho-100outdoor

Kivikkoon on hyvä jättää ilmaa. Siksi meillä on pienempiä kiviä heitokkeena, muutama valvatavan kokoinen kivenmurikka, sekä hoitoa helpottava kuorike, jota pitkin on helppo kulkea kitkemässä. Kasvien kasvua ei voi pysäyttää. Mikään ei erottuisi, jos kasvit olivat kaikki kiinni toisissaan. 

sulkahernepuu-100outdoor

Kivikon taustalla kasvaa vapaasti aidantava, monilajinen pensasaita. Tähän aikaan vuodesta erottuvat erityisesti purppuraheisiangervot ja erilaiset hortensiat, jotka kukkivat runsaasti. Kivikon reunaan olen suorakylvänyt kosmoksia. Ilme on ihana vihreävalkoinen. 

kivikkopuutarha-100outdoor

Innostuitko sinäkin kivikosta? Kirjoitin kivikkopuutarhan perustamisesta uuden artikkelin Versoilevan sivuille. Kivikko on varsin helppo rakentaa ja melko huokea tapa tehdä omin voimin puutarhaa eteenpäin - erityisesti, jos pihalta löytyy jo valmiiksi kiviä. 

viiruhelpi-kivikkopuutarha-100outdoor

Aurinkoista sunnuntaita!


SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig