maanantai 17. elokuuta 2020

Uskomaton daaliavuosi

Jokainen kesä on erityisen suotuisa jollekin tietylle kasville. Kun sateet ja lämpötilat löytävät menestyjäkasvin balanssin, on lopputulos huikea. Viime vuosina nämä menestystarinat ovat ajoittuneet lähinnä alkukesään. On ollut upeita hedelmäpuidenkukintavuosia ja kukkarunsaita kesäkuun alkuja, kun alppiruusut ovat kukkineet vuolaasti. Miten ilahduttavaa on saada pitkästä aikaa näin upea daaliavuosi. 

uskomaton-daaliavuosi-100outdoor

Blogiani pitkään seuranneet tietävät, että elokuussa sivuni täyttyvät daalioista. Minulla on kaksi suurta penkkiä täynnä erilaisia daalioita. Koska useimmat daalioista on talvetettu useita kertoja, on suurin osa kukinnoista violettiin kallellaan. Ne kun jostain syystä talvehtivat parhaiten (keltaisten lisäksi). 

uskomaton-daaliavuosi-100outdoor

Saan usein kysymyksiä talvetuksesta. Se on juuri niin helppoa, mitä talvetusohjeissa kerrotaan. Varret poikki, juurakot ylös, kevyt kuivatus ja  juurakot viileään paikkaan talvehtimaan turpeen sekaan. Haastavinta on löytää paikka, jossa lämpötila on noin 10 asteen kieppeillä. Minun daaliani ovat talvehtineet naapurin kellarissa. 

uskomaton-daaliavuosi-100outdoor
uskomaton-daaliavuosi-100outdoor

Tänä vuonna kukkivat ajoissa jopa ne haastavimmat lajikkeet. Upeista upein 'Cafe au Lait' kukkii suurin vaalein kukinnoin. Tätä lajiketta ei ole turhaan ole kehuttu. Lajike on minulla toista kertaa ja kukkii nyt ensimmäisen kerran. 

uskomaton-daaliavuosi-100outdoor

Kasvatan daalioita siksi, että pihalla on reilusti kukintaa myös loppukesästä. Koristeelliset daaliat tuovat vaihtelua perennamereen. Nämä ovat myös erinomaisia leikkoja, mikä on aina plussaa.

uskomaton-daaliavuosi-100outdoor

Jos innostuit loppukesän kukkijoista, kuuntele alla olevasta soittimesta uusin Puhetta puutarhasta-podcastajakso, jossa käydään läpi syyskesän kukkijoita (muitakin kuin daalioita). Kirjoitin aiheesta myös vinkkiartikkelin Versoilevan sivuille. Jos kaipaat inspiraatiota istutuspuuhiin, löytyy artikkelista listattuna erivärisiä syksyn perennoja. 


Aurinkoista viikkoa!SHARE:

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig