tiistai 4. elokuuta 2020

Ennätyssato pensasmustikoita!

Pieni pensasmustikkaistutukseni on tuottanut tänä kesänä ennätyssadon. Näitä suuria marjoja on yhtä kiva kerätä kuin syödäkin. Tämä on mennen tullen paras puutarhamarja!

pensasmustikka-100outdoor

Parasta pensasmustikoissa on se, että ne kypsyvät hiljalleen. Jopa saman marjatertun marjat ovat hyvin eri tahtisia. Tämän ansiosta kasvustosta voi kerätä kupillisen tuoreita marjoja muutaman päivän välein. 

pensasmustikka-100outdoor

Meillä pensasmustikat kasvavat keittiöpuutarhassa tiiviisti vierekkäin istutettuna. Pensaita on 8 kappaletta eri lajikkeita. Ristipölytys parantaa pölytystä. Paikka on aurinkoinen ja hyvin tuulensuojainen. Istutus on rajattu reunalaudalla ja pinta katettu kuorikkeella. Reunalauta yhdistää istutuksen ilmeeltään muuhun lavatarhaan. 

pensasmustikka-100outdoor
 
Kuuntele pensasmustikoista myös uusin Puhetta puutarhasta-podcast, joka palaa takaisin ääniaaloille pienen kesäbreikin jälkeen. Versoilevan sivuilta löydät myös artikkelin, jossa käydään läpi pensasmustikoiden hoito. Kätevä lajikelistaus auttaa tutustumaan tarhapensasmustikoihin ja pensasmustikoihin.

pensasmustikka-100outdoor

Istu mukavasti, nosta jalat ylöt, paina play ja nauti! Palataan uuden jakson pariin taas viikon päästä. 

SHARE:

2 kommenttia

  1. Pitäisköhän satsata pensasmustikoihin kun metsästä tuntuu tänä(kin) vuonna löytyvän vain pieniä mustikoita. Kuivuus meillä päin on jo ihan jokavuotinen riesa.

    VastaaPoista
  2. Kuinka syvässä mullassa pensasmustikkasi kasvavat ja millä istutustiheydellä. Kiitos paljon, jos ehdit vastata.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig