maanantai 13. heinäkuuta 2015

PARVEKELAATIKOT

 Olen ehdottomasti parvekelaatikkotyyppiä. Mitä paremmin ne sopivat talon tyylin, sen kivempi. 
Onneksi markkinoilta löytyy nykyään muutakin kuin se perinteinen valkoinen muovilaatikko. 
(Täytyy tosin myöntää, että niillä minäkin aloitin....)

Toisella talon sivulla on vaaleanpunaiset pelargonit ja lankaköynnöstä.


Olin onnesta soikeana, kun sain nämä Elhon Barcelona-laatikot. Olen pitkään metsästänyt lähes mustia, tumman harmaita laatikoita. Tämän sävy taitaa oikeasti olla antrasiitti. Omassa mielessä siinsi mustat parvekekalusteet ja mahdollisimman tummat parvekelaatikot. Nopea googlaus kertoo, että näitä voi kysellä ainakin NetAnttilasta.

Minulla on aiemmin ollut laatikon pidikkeinä niin rimpuloita systeemejä, että laatikot ovat saaneet olla turvallisesti kaiteen sisäpuolella. Nämä Elhon omat ovat sen verran jykevät, että nyt uskalsin laittaa nämä ulkopuolelle. Talo näyttää nyt niin paljon kivemmalle!
 

Yksi laatikko palvelee myöns mansikoiden kasvatuksessa. Vaikka mansikoita kasvaa kasvimaallakin, niin näitä on pakko olla parvekkeellakin. Mikään ei ole kivempaa, kuin napata juoksumansikka ohi mennen. 

Toisella talon sivulla on istutukset joiden ilme on ollut mielessäni jo pari vuotta (milloin ei ollut vielä tummia laatikoita). Pakkohan tämä oli heti toteuttaa. Tummaa koristebataattia, riippaverbenaa, tummia tähtisilmiä ja tummaa petuniaa.

Periaatteessa tähän kävisi mikä vain tumma, ripauksella violettia. Olen tyytyväinen lopputulokseen. Se istuu kalusteisiin ja talon tyyliin. Talo itsessään ei ole sievä puutalo ja olen huomannut, että nämä himpun modernimmat istutukset sopivat paremmin tiilen ja betonin seuraksi.

Tästä puheen ollen... Taidan mennä juomaan iltateeni parvekkeelle. 

Mukavaa viikon alkua!
SHARE:

20 kommenttia

 1. Tyylikkäät laatikot ja istutukset. Ihanaa, että ulkona tarkenee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Parvekkeella on viltit ja tyynyt ja hieman suojaisampaa :D Mutta tarkenee kyllä :D

   Poista
 2. Täytyy sanoa, että nuo harmaat - tai siis antrasiitin väriset laatikot sopivat mielestäni paremmin parvekkeellenne kuin mustat. Ja vaaleanpunaiset pelaguut lankaköynnöksen kanssa ovat kuin piste sen kuuluisan iin päälle. Aivan ihana asetelma. Meilläkin on muutama parvekelaatikko asennettuna ikkunoiden alle. Haluan, että kesällä tylsä tiilipinta saa väriä ja kukkia, sillä talomme sokkeli on melko korkea. Sitä olen kuitenkin ihmetellyt, että tavanomaisissa parvekelaatikoissa on oikeastaan aika vähän istutustilaa. Soisin laatikoiden olevan syvempiä, niin kukat eivät kuivuisi niin nopeasti. Olen haaveillut paikalle suunnitelluista ja rakennetuista kukkalaatikoista, mutta taitaa haaveeksi jäädä. Minulla kun ei vasara oikein kädessä pysy. Tai pysyy, mutta lopputulosta ei kyllä kehtaa esille asettaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelargoni-istutukset ovat vaikea laji. Mielestäni kasvin kanssa sopii harva toinen kasvi ilman, että homma menee levottomaksi.
   Noissa parvekelaatikoissa ei ole altakastelua. Vaikka kyseessä on tavallisen parvekelaatikon korkuinen laatikko, niin kasvutilan on inan isompi, koska altakastelu puuttuu. Pelkäsin etukäteen kasvien kuivumista. Lisätilan takia kastelen noita melkein yhtä usein kuin altakastelulaatikoissa. En tiedä vaikuttaako se, että laatikko on 90 cm. leveä. Paikalle rakennetut kuulostaa tosi hyvälle!

   Poista
 3. Täällä kasvaa parvekelaatikoissa hernettä ja kehäkukkia....ja tietenkin pelakuita....vaikka parveketta ei olekkaan. Teranssin aidaille olen ne laittanut!..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama kai minne ne laittaa. Mua viehättää juuri se pitkulaisuus!

   Poista
 4. Tosi tyylikäs kokonaisuus! Pitää hommata nuo Elhon parvekelaatikot yläkerran parvekkeelle ensi kesäksi. Marsu

  VastaaPoista
 5. On hyvin kaunista ja tyylikästä. Kiva kuulla, että jossakin tarkenee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, siis siellä viltin alla tarkenee. Teekupin kanssa. Ai niin. On mulla villasukat just jalassa :D

   Poista
 6. Kivan näköiset kasviyhdistelmät! Olen itse aika laiska hoitohommissa ja haluaisin päästä helpommalla kesäkukkien hoidossa, joten minustakin olisi mukavaa jos parvekelaatikot olisivat himpun verran isompia kuten between tuolla ylempänä totesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukat on aina työläitä. Mulla meni monta vuotta tottua. Ne oli jotenkin niin työläitä. Nyt ole sijioittanut kaikki kesäkukat etuovelle tai parvekkeelle, niin ei tarvitse juosta ympäri tiluksia. Vettä menee kerralla lähes 20 litraa... Kukkia on isoissa ja pienissä purkeissa. Yhtä lailla saa kaikkia kastella ja lannoittaa pari kertaa viikossa.

   Poista
 7. Ihanan maukkaat yhdistelmät iskee täysillä mun silmään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Musta on ihanaa suunnitella näitä ja on mahtavaa, jos joku muukin tykkää. Erityisesti, kun tässä ei ole vedetty mitenkään varman päälle.

   Poista
 8. Ihastuttava väriyhdistelmä! Thumbs up :)

  VastaaPoista
 9. Onpa hienot! Mä ostin paniikkikiireessä ennen reissuun lähtöä lähicittarista ainoat altakastelulaatikot mitä oli eli Orthexin valkoiset. Myöhemmin harmitti kun googlasin et niitäkin oli oliko se nyt mustia vai harmaita. Mut kun ei jaksa varta vasten lähtee kauempaa hakemaan. No eiköhän noille käyttöä ole vaikka kasvuhuoneessa jos ostaa erilaiset ensi kesälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on käynyt sama aikoinaan. Nykyään yritän olla vähän sinnikkäämpi muovia ostaessa. Kyllänyt väri ainakin pitää mennä oikein :D

   Poista
 10. Mistä nää on, Bauhausista?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinykkösessä näitä ainakin on. Bauhausissa on käsittääkseni joitain Elhon tuotteita, ehkä myös näitä :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig