maanantai 22. elokuuta 2016

Valloittavat daaliat

Kevään messuilla ja taimimyymälöissä katseeni hakeutuu aina daalioihin. Erityisesti nämä yksinkertaiset mignondaaliat ovat makuuni. Pastellinen liila-valko-vaaleanpunainen perennapenkkini oli enää vailla valkoisia daalioita. Koska tuurini on ollut sanoinkuvaamattoman surkea erityisesti messujen liljabingossa niin päätin ostaa daaliat taimimyymälästä.


Niin se loppukesä koitti ja huolella hankkimani daaliat aukesivat yksi toisensa jälkeen lähinnä vaaleankeltaisina. Oli sinne ikäänkuin säälistä yksi valkoinen mahtunut joukkoon. 


Mutta en voisi olla iloisempi. Tämä on taatusti kaunein keltainen kukka jonka olen nähnyt. Se on täydellinen pari liilalle. Hieman kylmä ja erittäin vaalea sävy on kaikkea muuta kuin perinteinen keltainen. Kun ensimmäiset pakkaset koittavat, aion nostan juurakot ylös ja vaalia niitä talven yli kevääseen.


Tämän kaunottaren haluan tavata myös uudestaan!

SHARE:

23 kommenttia

  1. Kaunis daalia! Daaliat ovat kyllä niin ihania kukkia. Minulla on suurin osa perinteisiä keltaisia, mutta mukaan mahtuu yksi ihana punainen. Blogissani on puutarhakirjojen syysarvonta, käyhän kurkkaamassa.- Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Meilläkin on daaliat parhaassa kukoistuksessaan.Kokeilin tänä kesänä sekä juurakkoa, että siemenestä kasvatettavia tarhadaalioita ja huomasin, että jälkimmäisistä tuli muhkeampia ja kukkivatkin paremmin:).Itsekin olen yllättynyt daalioideni väreistä,tuli vaikka minkäkirjavaa:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin kokeilla. On ollut mielessä. Esikasvatustila on niin rajallinen, että daaliat olen ostanut juurakoina. Ne on kuitenkin suht helppo talvettaa.

      Poista
  3. Kauniita! En tiennytkään, että daaliat ovat noin kauniita kukkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näiden kirjo on valtava. Yksinkertaisen mignondaaliat taitavat olla niitä vähiten suosikkeja. Minun suosikkeja ne sen sijaan ovat :)

      Poista
  4. Ihanat! <3
    Toivottavasti nuo kaunottaret ovat ilonasi vielä monen monituista vuotta.

    VastaaPoista
  5. Eikös olekin hassu juttu, niistä väärän värisistä kukista tuleekin yleensä lemppareita? Minulle käy ainakin aina niin. Ja onhan tuo aivan ihanan värinen kaunotar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle ei todellakaan käy aina niin. Niin monta keltaista ja oranssia liljaa olen pihaan kantanut ja pihasta pois. Mutta tämä oli rakkautta ensi silmäyksellä :D

      Poista
  6. Kuvat tekevät kyllä oikeutta daalioille, hurmaavia :)

    VastaaPoista
  7. sie sind wirklich eine Schönheit....
    und so zart,,,,,ich liebe sie

    wünsche noch einen schönen ABEND
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    VastaaPoista
  8. On kyllä ihanan raikas väri, varsinainen "sitruunasorbetti" ja mukavaa että edes yksi valkoinen on mukana. :) Minullakin oli viime kesänä hankittu Mystic Dreamer (pinkki, yksinkertaiset kukat ja melkein mustat lehdet) talvehtimassa ja tänä vuonna on kukkia ollut tuplaten. Siitä yritän pitää kiinni vuosikaudet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunasorbetti kuvaa tätä kyllä harvinaisen hyvin. Myös kuva toistaa sävyn hyvin lähelle. Sain tosiaan yhden säälivalkoisen. Muuten olisi ehkä himpun hermostuttanut :D Mä talvetin aiemmin useamman vuoden daalioita ja osasta kasvoi ihan hervottoman kokoisia. Juurakot oli jo haastava nostaa. Ja yksi epäonnistunut talvetus vei ne kaikki. Nyt taas uuteen nousuun :D

      Poista
  9. Ne ovat ja sateet eivät pure niihin kuten moniin perennoihin.

    VastaaPoista
  10. Ihastuttava keltainen sävy! Laitoitko nimen muistiin? Tuo kaunotar kelpaisi minullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kuule se sama ihastuttava valkoinen kaunotar mitä sullekin siellä kaupassa näytin. Se valkoisten kasvien paketti missä piti olla valkoisia liljoja, daalia, tuoksumiekkaliljoja. No liljat oli marsalanpunaisia (ihan mielettömiä!) ja daaliat keltaisia :D Kävi kyllä onni onnettomuudessa. Ja vielä ajattelin, että nyt ostan puutarhamyymälästä....

      Poista
  11. Kaunis keltainen, muistuttaa sitruunaperhosen väriä. Ei ollenkaan hassumpi yllätys :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan. Sitruunaperhonen mullekin tuli mieleen :)

      Poista
  12. Daaliat ovat kauniita, kestäviä ja myös perhosten suosikkeja, ainakin meillä.

    VastaaPoista
  13. Daaliat on niin ihania, jotenkin sellaisia kukkien aatelisia. Voisin kokeilla daalioiden talvettamista +10 asteisessa kylmäkellarissani ja sitten ruukkuun parvekkeelle.

    VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig