lauantai 24. syyskuuta 2016

Askartelusynttärit

Tässä toivepostaus tyttären 8-vuotis askartelusynttäreiltä. Lupasin kertoa mitä saimme aikaiseksi. Valitsin yhden hieman isotöisemmän askartelun, jonka tekoon meni iso osa juhlien ajasta. Valmistettavakseen 14 tyttöä saivat naamiot.


Rullasimme kestävää remonttisuojapaperia olohuoneen lattialle, jonka molemmin puolin mahtui hyvin askartelemaan. Tämä vapautti keittiön tarjoiluja varten. Sotku pysyi hyvin maltillisena, kun oli tilaa tehdä ja kimalteita pöllytellä. 


Naamiot ovat Sinellisestä. Silmikot olivat erilaisia joten tytär teki paikkakortit ja arpoi naamiot. Jokaisen paikka oli valmiiksi katsottu ja vieraat saapuivat tipotellen paikoilleen. Suosittelen lämpimästi huolellisia esivalmisteluja. Kaikille vieraille oli sama määrä sulkia ja timanttitarroja. Tusseja ja kimalteita sai käyttää vapaasti. Maalasimme pohjat vaaleanpunaisen eri sävyin edellisenä päivänä akryylivärillä, jotta pohjat ehtivät kuivua. Naamioista tuli todella näyttäviä!


Askartelun päätyyn tein itselleni pisteen, jossa autoin tyttöjä kuumaliimaamaan sulkia paikalleen. Hyvä kikka on liimata sulan päälle vielä helmi, jotta jälki on siisti. Vaihtoehtoisesti helmeen voi työntää pari sulkaa ja liimata pelkän helmen. Tytöt keksivät todella eri näköisiä naamioita, kun jokaisella oli timantit, kimalteet ja sulat eri paikassa. Myös kimalteita ja värejä keksittiin käyttää monin tavoin. Kukaan ei kaivannut mallia ja ihastuneet kehut kaikuivat ilmassa.


Askartelu oli siitä hauska, että tytöt käyttivät loppujuhlien ajan naamioita ja kuvista tuli kerrassaan veikeitä. Otimme myös ison ryhmäkuvan, josta jää ihana muisto tuleville vuosille. Loppuajan metsästimme aarteita ja isoveli auttoi vääntämään pitkulaisista ilmapalloista miekkoja. Loppukinkerit olivatkin yhtä naamioituneiden miekkailijoiden juhlaa, kun lattia tutisi ja ilmassa kaikui 'En garde!'. 


Sulkaiset rockyroad-kakut taipuivat hyvin suoraan pahvisiin muffinssikuppeihin. Jos et halua rockyroadeista niin makeita, niin käytä popparin lisäksi kuivattuja hedelmiä ja piparia. Näin minä tein. Suklainen kerroskakku syntyi Ikean silikonivuoilla ja Nigella Lawsonin ohjeella. 


Kerrassaan onnistuneet juhlat. Leppoisaa sunnuntaita!

SHARE:

6 kommenttia

 1. Taatusti kivat juhlat ja puuhaa riitti. Mukavaa sunnuntaita, Kati.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi tuntia meni vauhdilla. Ihaninta on onnellinen ja juhliinsa tyytyväinen lapsi :)

   Poista
 2. Ihanat askartelusynttärit! Pitää ensi keväänä järjestää myös tuollaiset kun tyttö täyttää jo 7v., ja voi kumpa kuvien välityksellä voisi myös maistaa noita leivonnaisia 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sopisivat todellakin teille! Mielenkiinnolla odotan mitä sä keksit :)

   Poista
 3. Ihanat juhlat! Kiitos, kun laitoit tämän kivan idean jakoon.
  Meillä 9- ja 7-vee juhlat tulossa ja molemmat kovia askartelijoita, ehdottomasti ehdotan askartelu-teemaa molemmille. ��
  -Tiitu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään siitä, että nykyään synttäreillä on usein teema. Mutta kaipaan myös niitä ihan tavallisia kotisynttäreitä, jossa juhlitaan sankaria ja syödään kakkua. Kotona vietetyt askartelusynttärit ovat ehdottomasti sitä. Mukavia juhlia teillekin :)

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig