keskiviikko 14. syyskuuta 2016

#kirjacorner / DIY juttuja puutarhaan

Kukkala-blogin Sanna on mestari haastamaan muita itse keksimillän hästägeillä. Näistä uusimpana #kirjacorner. Pitihän tähän tarttua! Esittelen kolme tutustumisen arvoista kirjaa, jos yhtään tykkäät puutarhasta ja käsillä tekemisestä. Kustannus Mäkelältä tulee mielestäni usein juuri tähän tarpeeseen kivoja kirjoja.  Malin Nilssonin ja Camilla Arvidsonin Puuhaillaan pihalla-kirja antaa pieniä ja isoja vinkkejä puutarhan ja terassien sisustamiseen. Kirjasta ei välity kuitenkaan sisustusfiilis vaan nimenomaan käsillätekemisen ilo. 


Poimin jo pari kokeilemisen arvoista vinkkiä kirjasta muistiin. Näinkin simppeli juttu, kuin lasipullon ympärille kieputettu rautalanka voi olla kertakaikkisen viehättävä. Kirjasta löytyy myös ihania kuvia puutarhafiilistelijöille.Betoni on viime vuodet kertakaikkisen hip ja pop. Seurailen ahkerasti betonivinkkejä netistä, lehdistä ja kirjoista. Susanna Zacken ja Sania Hedengrenin BETONISTA kotiin ja puutarhaan-kirja on koonnut teko-ohjeet niihin kaikkein halutuimpiin DIY-projekteihin. Tämä on se yksi must have-betonikirja, jos hankit vain yhden. 


Kirjasta löytyy muotinteko-ohjeet (ihan parasta!) sekä vinkit esimerkiksi pöydän, puutarhapenkin ja hyllylevyjen tekoon. Lisäksi monen monta pikkujuttua kuten kaunis saippua-alusta. Uudempaa näkökulmaa tarjoilevat pihagrilli ja betoni+kupariputkivalaisin. Joko innostuit? Minä ainakin.


Mattias Wenbladin NIKKAROI piha viihtyisäksi-kirja keskittyy puutöihin. Kirjassa on selkeitä nikkarointiohjeita erilaisiin pihan puuhärpäkkeisiin. Osa on nopeita väsäyksiä, toiset useamman tunnin projekteja. Lapset on huomioitu erityisen hyvin. Kaikki lasten jutut ovat mielestäni sellaisia, jotka voisi toteuttaa sisällekin. Uskon, että minikeittiö on sellainen jossa monen äidinkin silmä lepää ja joka on taatusti haluttu lahja jokaisen muksun huoneeseen.


Kirja on ostamisen arvoinen jo yhdestä ainoasta syystä. Siinä on ohjeet amerikkatyyppiseen pihakeinuun. Nämä ovat melko harvassa vielä meillä ja myynnissä olevat ovat melko arvokkaita. Malli on kaunis ja ajaton. Ohjeet ovat selkeät ja keinu ehdottoman tehtävissä. Kuvitelkaa tämä katetulle terassille talon eteen tai puiden katveeseen. Joka kerta amerikkalaisia elokuvia ja sarjoja katsoessa sydämesi sykähtää tällaisille keinuille. En taatusti ole ainoa. Tunnen puutarhaheimoni. 


Näitä ei tarvitse metsästää. Kustannus Mäkelä on tiukasti nykyajassa kiinni ja heillä on verkkokauppa. Ei tarvitse raahata. Sen kun painaa nappia ja tilaa kotiin. Jokaisen esittelemäni kirjan kohdalla on linkki kyseiseen tuotteeseen.

Tarttukaa  #kirjacorner haasteeseen ja esitelkää aarteenne. Kirjaintoilijana haluan kuulla teidän parhaat vinkit. Tägätkää niin löydän ne. 

*Kirjat on saatu arvosteluun Kustannus Mäkelältä*

SHARE:

14 kommenttia

 1. Uuh, minä tarvitsisin juuri tällaisia kirjoja! Olisi niin ihanaa tehdä erilaisia betonitöitä ja muita nikkarointeja <3

  Kiitos postauksesta Kati! Loistavaa, että tartuit!

  Ja aivan upea virkattu peite sulla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää pistää tapaaminen pystyyn ja kokeilla noita kimpassa. Mä niin näen ton penkin ja pöydän kumman tahansa meidän puutarhoista:D

   Poista
 2. Kivan kuuloisia kirjoja. Alimmainen löytyykin meidän hyllystä ruotsinkielisenä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät ohjeet on haastava kirjoittaa ja kuvittaa. Arvostan, kun joku näkee vaivaa.

   Poista
 3. Olenkin tutustunut jokaiseen, upeita kirjoja kaikki! Hyvä haaste, mutta valinnanvaikeus yllättää, kun on kaapillinen erilaisia diy-opuksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, postaa vaikka kaikista. Siksi mäkin laitoin kolme :D Meidän tyyppiset kirjahamsterit arvostaa, kun joku viitsii tehdä näistä esittelyn. Se on kuitenkin aina ihan eri lukea se ihmiseltä, joka oikeasti lukee ja käyttää niitä kirjoja.

   Poista
 4. Onpa tarpeellinen postaus!
  Laitankin nämä kirjastolistalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät askartelu / DIY kirjat ovat ihan vaan selattunakin kivoja. Kullanarvoisia, jos sieltä löytyy ihan käyttökelpoisia vinkkejä :)

   Poista
 5. Aivan mahtava idea taas Sannalta!
  Ja huippua, että sä heti tartuit haasteeseen. Nämä kaikki kolme kirjaa olivat mulle aivan uusia tuttavuuksia ja todella mielenkiintoisen näköisiä.
  Mä haluaisin noi kaikki!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai :D Koska nämä vieläpä on tosi kivoja kirjoja. Joskus vähän harmittaa, kun on tosi hieno kansi, mutta ideat on sitten kuitenkin vähän sellaisia käyttökelvottomia tai lapsellisia vaikka tarkoitettu aikuisille. Ja sun pitää tarttua tähän kans. Aion vahtia :D

   Poista
 6. Tämän haasteen myötä tulee varmasti uusia ihania kirja vinkkejä, kuten sinultakin löytyi niin ihania uutuuksia. Betonityöt innostavat aina sekä DIY- aiheiset kirjat, niistä saa hyviä ideoita.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset taas Sannalle hyvästä ideasta ja sinulle kaimaseni näistä vinkeistä<3

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig