sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Juhlahumua

Lauantaina talo täyttyi iloisesta puheensorinasta ja vielä iloisemmasta 8-vuotiaasta. Lahjat, herkut ja leikit serkkujen kanssa olivat juuri sitä mistä juhlat pikkutytölle syntyvät. Ne ovat myös ihana syy äidille kokeilla uutta ja leipoa vanhoja suosikkeja pöytään.Kokeiltavien listalle pääsi Dumle-mutakakku, joka oli päällystetty suklaalla ja cashew-pähkinöillä. Tautisen hyvää! Tämä on se kakku, jonka loppuja käyn nyt napsimassa ohimennen jääkapista. Kakku ei kun paranee. Sain ohjeen Kanelia ja kardemummaa-blogin Marialta. Ohjeen löydät tästä linkistä.


Kasarinostalgian hengessä leivoin mokkapaloja. Ne maistuvat niin aikuisille kuin lapsillekin. Nämä eivät taida mennä ikinä muodista pois.


Sankarin kimppu syntyi pihan kukista ja marketin krysanteemeista. Spiraalin muotoon sidottu kimppu oli sekoitus marsalanpunaista, hempeää vaaleanpunaista, purppuraa ja valkoista. Piha on kuin ilmainen kukkakauppa tällä hetkellä. Ja se kannattaa hyödyntää!


Suolaisista tein hyväksi havaitsemani tomaattipiirakan ja kesäkurpitsagaleten. Kumpikin suolainen löytyy Keittiöpuutarha - Siemenestä lautaselle -kirjasta. Takana häämöttävän omenatortun ohjeen löydät täältä. 


Leppoisaa sunnuntaita!

SHARE:

17 kommenttia

 1. Lurps, mitä herkkuja! Suklaa on parasta ikinä. Olen nyt ollut suklaattomalla elämällä jo pari kuukautta. Huoks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on muitakin hyviä, mutta ymmärrän tuskan harvinaisen hyvin.

   Poista
 2. Niin herkän kauniit kukat puutarhasta ja ihanat klassikkoherkut!
  Rakkaat ihmiset ympärillä ja muuta ei juhlaan tarvitakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinhän se on. Lasten synttärit keräävät kasaan sukulaisia ja ystäviä joita muuten ei niin usein näe. Jo siinä on aihetta juhlaan.

   Poista
 3. Oijoi, kaikki näyttää niin herkulliselta! Nyt tekee mieli jotain makeaa eikä mulla ole kotona mitään - kääk! - yritän sinnitellä... :D

  VastaaPoista
 4. Mokkapalat toimii aina :)
  Onnittelut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Himpun oli olo, että ainako vaan. Mutta ilmeisesti aina vaan :D

   Poista
 5. herkullinen postaus! Onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Vastaukset
  1. No setti oli mustakin onnistunut menekistä päätellen :D

   Poista
 7. Silloin kun lapset olivat pieniä ja järjesti synttäreitä, niin en uskonut että vielä kaipaisin niitä aikoja. Loppujen lopuksi niitä oli kiva suunnitella ja toteuttaa. Ihania leivonnaisia olet tehnytkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen osannut onneksi näistä nauttia, vaikka onhan näissä hommaa. Mä tykkään leipoa ja kokeilla. Ja synttärit on hyvä syy laittaa koko pöydän leveydeltä tarjolle :D

   Poista
 8. Oli varmasti herkullisen mukavat kekkerit! Mutakakku näyttääkin hyvältä.

  VastaaPoista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig