maanantai 29. toukokuuta 2017

Puu kuin morsian

Koko naapurusto on ollut yhtä valkoista pilveä, kun prunus-suvun puut ovat kukkineet poikkeuksellisen upeasti. Oma vanha kriikunakin herkesi kukoistavaan välivuoden jälkeen. Puu on täynnä pieniä karvaisen näköisiä kukintoja. Täysin se ei vedä vertoja maailman kauneimmalle puulle, mutta upea näky se on tämäkin!


Meidän kriikuna kasvaa tontin laidalla melko varjossa kaverinaan jättimäinen tuija ja alppiruusut. Kerran vuodessa se muistuttaa olemassaolostaan pihan kauneimpana näkynä. Omenapuiden antaessa odottaa, on kriikunaa ollut ihanaa ihastella.


Kukkivat puut ovat naapuruston viihtyvyyden kannalta merkittävä tekijä. Ne kun näkyvät kauaksi omistakin nurkista. Meidän pieni kylä on ihanaa katsottavaa tähän aikaan vuodesta. Jos kesä pitäisi pysäyttää johonkin kohtaan, osuisi oma valintani puiden kukintaan. Mikään ei ole ihanampaa kuin valkoinen hörsöpilvi, joka on niin sankka, että taivasta tuskin erottaa.


Ihanaa tiistaita!

SHARE:

24 kommenttia

 1. Kukkivat puut ovat niin pakahduttavan kauniita!💚
  Jo kuvat saavat huokailemaan ihastuksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan parasta. Kaikkein ihaninta on illalla, kun on rauhallista ja hämärää ja joka puolella kukkii.

   Poista
 2. Kukkivat kirsikat ja luumut sekä upeat omenapuut hohtavat kaunista valkoista valoa, kuin sädekehät ympärillään - ihania! Tuo maailman kaunein puu saa minutkin sanattomaksi...joskus vielä saan sen kukkimaan omassa pihassanikin, toivottavasti!

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia! Kukkivat puut ovat superkauniita <3

  VastaaPoista
 4. Kaunista. Meillä ainakin omput pitävät välivuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika köyhältä näyttää meidänkin nupputilanne. Mutta kyllä siellä onneksi on.

   Poista
 5. Kyllä näyttää myös hyvälle täällä ruudun takanakin :)

  VastaaPoista
 6. Niin totta, valkoista unelmaa! Meillä kukinta on tänä vuonna ollut vaisumpaa, viime kevät oli ihan hillitön. Nyt kirsikka kukkii säästeliäämmin, omenapuu melkoisen niukasti, rusokirsikatkin olivat vaatimattomampia kuin vuosi sitten. Mutta kauniita silti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niissä on valtavia eroja. Viime vuoden kukinta oli jotain ihan käsittämätöntä ja silloin kriikuna ei ensimmäistä kertaa kukkinut ollenkaan. Ei ole vuoden veljeksiä.

   Poista
 7. Kukkivat puut ovat niin kauniita. Ainuttakaan meillä ei ole, ei edes omenapuuta vaikka vanha piha onkin. Joten mieli on istuttaa kiirunaa, omenaa tai jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen lisännyt niitä tontin joka laidalle. Ne on niin kivannäköisiä sisään ja ulospäin.

   Poista
 8. Puut kukassa, se jos mikä on kaunista. Ja jos sama kertaantuu useammassa pihassa niin ollaan jo kai lähellä paratiisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt alkaa omena kukkia. Ihanaa! Kohta on tienoo valkoisenaan :)

   Poista
 9. Kestäisipä hitusen kauemmin tuo puiden kukinta, niitä on niin ihana katsella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä aina vähän valju olo, kun kukkiva taivaskerros katoaa.

   Poista
 10. voi, muistan kriikunat lapsuudesta. Nykyisin niitä ei juuri Espoossa näe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kriikuna on juurikin vähän mummola juttu. Tuskin olisin ostanut, mutta pois en vaihtaisi missään nimessä.

   Poista
 11. Mulla ei ole kriikunaa! Whaaat!!? Tää on kyllä sitä aikaa, että kaikki pitäisi saada. katselin lähikaupungissa jotain vaaleanpunaisena kukkivia puita kauempaa edes tunnistamatta ja halusin ne kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ostin juuri kaksi koristeomenapuuta (vaaleanpun. kukinta) ja 3 suklaakirsikkaa (valkoinen kukinta), kun nähtiin. Mä tosiaan halusin ja ostin ne kaikki :D Sun pitää kans :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig