lauantai 27. toukokuuta 2017

boooom!

Kesä tuli tännekin lähes yhdessä yössä. Tulppaaneja aukeaa joka päivä eri muodoissaan ja väreissään joka päivä. Kahteen penkkiin kylvin hyvin sekalaisen seurakunnan pinkin, oranssin ja violetin värisiä tulppuja. Ja värikimara on täydellinen! Nyt vain odotellaan, että laukat aukeavat.


Monenlaisten istutusten ystävänä löytyy omalta pihaltani vähän yhtä ja toista. Keskipiha on ilmeeltään säysein ja siellä kasvaa lähinnä valkoisia, lähes mustia ja violetteja sipulikukkia. Odotan jo melko malttamattomana, että superkerratut kaunokaiset avaisit nuppunsa kunnolla.


Tulppaaneissa on tosi vaikea mennä vikaan. Ripsut, kerratut, papukaijat, liljat, yksinkertaiset tai liukuvärjätyt. You name it! Olen kaikkien ylin ystävä. Olen hyväksynyt näiden lyhytikäisyyden. Joka syksy upottelen helposti 300 uutta sipulia multiin. Ilman en aio elää.


Lasten kikatus kaikuu lähes tauotta trampoliinin suunnalta. On ihanaa tohuta vieressä tämän värikylvyn keskellä. Kaikkein parasta on, kun kaikki läheisimmät ovat siinä ihan lähellä, aurinko lämmittää ihoa ja onni mieltä.


Ihanaa sunnuntaita!
SHARE:

20 kommenttia

 1. Oi!😍 Sipulikukkia ei voi olla koskaan liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niin. Viime syksynä istutin monipuolisemmin kuin aikaisemmin eli paljon muutakin kuin tulppaaneja :)

   Poista
 2. Kyllä tuollaisen loiston eteen on valmis tekemään joka syksy töitä:)

  VastaaPoista
 3. Hienon näköisiä!

  Minulla viime syksynä istutetut tulppaanit nousivat huonosti. Vaaleanpunaiset tulput, jotka puolestaan kasvoivat, osoittautuivat taas väriltään turhan pliisuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen todennut myös, että tulpuissa saa olla väriä reippaasti. Vaaleat on jotenkin just pliisuja varsinkin yksinään. Mulla koki ensimmäistä kertaa ikinä pitkä näkymäpenkki ison tulppumenetyksen. Kenen lie suihin kadonnut ison alueen verran vanhoja ja uusia sipuleita.

   Poista
 4. Ihanat tulput! Ja vaikka kukkivat vähän aikaan niin onneksi osa myöhemmin kuin toiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon panostanut siihen, että on monenlaista. Se pitkittää kukintaa edes hieman.

   Poista
 5. Ihanan näköistä. Pitäisi vaan itsekin rohkeammin sekoittaa värejä. Minä aina arkailen ja vieroksun oranssia ja keltaista. Meillä on tulppaaneille sopivaa maa. Narsissit eivät viihdy lainkaan ja jotenkin kaipaisin niitäkin hieman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään kympillä niitä fanita. Pidän tosi paljon tosta oranssinsa tulppaanista tosin. Ja alkukesästä mulla on keltaisia perennoja. Ne sopii tähän vuodenaikaan. Ja noi värisekoitukset on musta vaan niin herkkuja!

   Poista
 6. Sipulien syksyinen kaivaminen on sen väärti, ihania ovat. Kauniita väriyhdistelmiä sinulla ja nuo ripsureunapinkit ovat suloisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ripsureunat viehättävät itseänikin erityisesti tänä vuonna. Tuo rauhallinen yhdistelmä yllätti ylellisyydellään :)

   Poista
 7. Oi kun on kaunista! Minä vielä malttamattomana täällä odottelen, että tulppaanit aukeaisivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No meilläkin on kiinni vielä tulppaani poikineen yllättävää kyllä. Hitaasti aukeavat.

   Poista
 8. Ihanat tulppaanit sielläkin! Mä ajattelin Keukenhofin reissun jälkeen, ettei omat tulppaanit näytä enää millekään, vaan kylläpä näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne näyttää aina ihanalta! Onneksi myös kotosuomessa :D

   Poista
 9. Kauniita, minusta väriä saa olla, kun ollaan vasta kuoriuduttu talven valkoisesta tai peräti harmaasta! Pitäisi itsekin istuttaa reilusti sipuleita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näin juuri minäkin ajattelen. Jotenkin tässä vaiheessa kesää väriä saa olla yllin kyllin!

   Poista
 10. Pikemminkin kiljunta ja mölyäminen kuuluu trampalta..on vihoviimeinen laitos niin ääneltään kuin ulkonäöltäänkin pihaan tuo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on lasi puoliksi tyhjä tai täysi juojastaan riippuen :D

   Poista

MINIMAL BLOGGER TEMPLATES BY pipdig